Hlavní obsah

Fuerteventura láká na popcorn, který není k jídlu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Máte rádi popcorn a v kině se na něj těšíte víc než na nejnovější hollywoodský trhák? Pak vás Popcornová zátoka na Kanárském ostrově Fuerteventura přímo nadchne. Ale pozor, hlavně neochutnávat! Jinak byste místo prosluněného dne na půvabné pláži dali vydělat místnímu zubaři.

Foto: Taťána Kynčlová, Novinky

Popcornová pláž na Fuerteventuře

Článek

Popcorn na fuerteventurských plážích je od oblíbené svačinky na první pohled téměř k nerozeznání, ale ve skutečnosti je tvrdý jako kámen. Jedná se o odumřelé části mořských řas podobných korálům, které vlny ohladily do podoby kukuřičné pochoutky.

Foto: Taťána Kynčlová, Novinky

Povrch pláže skutečně vypadá jako posetý popcornem.

Nemusíte se bát po nich chodit ani se v nich válet, k čemuž jsou půvabné bělostné pláže jako stvořené, je ale přísně zakázáno odnést si byť jediný „popcornek“ jako suvenýr. Hrají zásadní roli v místním ekosystému a jakékoli narušování je kontrolováno policií, trestáno a případné pokuty opravdu nejsou z levného kraje.

Na ostrově jich je několik

Popcornové pláže lze nalézt i na jiných místech planety, ale ty fuerteventurské jsou touto specialitou nejvyhlášenější. Jednou z výhod je i skutečnost, že se nejedná jen o jednu pláž. Ve stejnojmenné zátoce na severu ostrova je jich nedaleko města Corralejo hned několik. Na většinu z nich se dostanete po nezpevněných cestách, což vyžaduje ideálně terénní vozidlo, případně obyčejné vozidlo a hodně řidičského umu, nebo dobré boty a odhodlání. Stačí se vydat východně od fotogenické rybářské vesničky Majanicho.

Foto: Taťána Kynčlová, Novinky

Vesnička Majanicho

Existuje ale i pohodlná varianta, jak si užít tento nevšední fenomén. Jedna z pláží se totiž nachází přímo v Corraleju. A protože zdaleka není jedinou pláží oblíbeného turistického letoviska, tlačit se na ní nebudete ani v sezoně.

V Corraleju je mimo jiné rozlehlý přístav, odkud denně vyráží lodě, jež vám pomohou prozkoumat jak zdejší podmořský život a dva kilometry vzdálený půvabný ostrůvek Lobos, tak i odlehlejší cíle.

Foto: Taťána Kynčlová, Novinky

Popcornová pláž na Fuerteventuře

U Corraleja se nachází také národní park s působivými písečnými dunami a snad nejhezčí pláže na celém ostrově. Na své si zde přijdou jak příznivci klidu, tak nočního života, záleží jen na tom, kterou část města zvolíte. Mezi další nevšední vyhlášené pláže ostrova patří Sotavento na jihovýchodě, kde se nejjemnější písek táhne do dálky více než dvaceti kilometrů. Značná část spadá do přírodní rezervace a tím pádem tam nenajdete množství velkých resortů, ale spíš ideální podmínky pro vodní sporty a božský klid.

Kromě krásných pláží a skvělé kuchyně láká Fuerteventura na konstantně příznivé počasí. Od května do října se průměrné denní teploty pohybují mezi 26 a 30 stupni Celsia, po zbytek roku nabízí stále velmi příjemných zhruba 22 stupňů. Což jsou teploty, které po posledních týdnech v Česku přímo vybízí rychle sbalit kufr a užít si letos ještě jeden týden léta.

Reklama

Související témata:
Popcorn Beach

Výběr článků

Načítám