Hlavní obsah

Letadlo tak dlouho stálo na ploše, až mu došlo palivo. Nakonec neodletělo

Letadlo společnosti United Airlines tak dlouho čekalo na letištní ploše na vzlet, až mu po více než šesti hodinách došlo palivo. Stroj se tak s pasažéry musel vrátit k terminálu, kde všichni vystoupili a vyčkávali na doplnění kerosinu. Svého spoje se však nedočkali, protože byl nakonec po dalších komplikacích úplně zrušen.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Pro cestující, kteří mířili z Newarku do Denveru to byl velmi zdlouhavý zážitek. Na odlet čekali na palubě dlouhých šest hodin, po nichž kvůli došlému palivu museli vystoupit, uvedla reportérka listu New York Times Hiroko Tabučiová, která se nacházela na palubě.

„To nevymyslíte. Můj let s United z Newarku zůstal trčet na ploše přes šest hodin a teď nemáme dost paliva, abychom se dostali do Denveru, tak jedem zpět na terminál,“ napsala novinářka na Twitteru.

Jakmile však cestující z letadla na letišti vystoupili, obdrželi přes mobilní aplikaci United zprávu, že byl jejich let zcela zrušen. Personál jim přesto po dočerpání paliva řekl, ať si znovu nastoupí. V tu chvíli byli zmatení úplně všichni – pasažéři, palubní personál i piloti. Navzdory nejasným zprávám se lidé opět usadili, aby další dvě hodiny čekali na letištní ploše.

„Můj bože, po osmi a půl hodinách na Newarku, kdy jsme vystupovali, nastupovali a dočerpávali palivo do letadla, se tenhle let neuskuteční,“ napsala Tabučiová později na Twitteru. „Naposledy míříme zpět k odletové bráně. Tentokrát kvůli posádce, která dosáhla maxima odpracovaných hodin. Pilot nám řekl, že mu už došly omluvy,“ napsala reportérka.

Dostali jen malé občerstvení

Za celou dobu dostali pasažéři podle informací serveru Independent pouze lahev vody a malé balení sušenek. Podle Tabučiové navíc trvalo další hodinu a půl, než se letadlo vrátilo k bráně, čímž se celý let zpozdil o více než devět hodin. Celou dobu přitom letadlo spotřebovávalo palivo.

Tabučiová uvedla, že do Denveru nakonec odletěla následující ráno z Filadelfie, kam odjela vlakem. Osudy dalších cestujících nejsou známy, společnost United se ke zpoždění nevyjádřila.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám