Hlavní obsah

Letadlo stálo hodiny na rozpáleném asfaltu, cestující kvůli horku omdlévali

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vlna veder sužuje kromě jihu Evropy také USA. Několik cestujících kvůli horku v pondělí omdlelo v rozpáleném letadle společnosti Delta Air Lines, jež v Las Vegas čekalo delší dobu na odlet. Nejméně pět pasažérů z letadla vyvezli na vozíku a cesta byla nakonec zcela zrušena.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

První problém nastal ve chvíli, kdy se letadlo připravovalo na odlet a čekalo ve frontě na ranvej. Kvůli nouzové situaci však piloti stroj otočili a vrátili se k terminálu, přičemž posádka předala cestujícím instrukce, že mají zůstat na svých místech. Více než 40stupňové vedro ovšem letadlo proměnilo v rozpálenou saunu a lidé se začali doslova péct, píše s odkazem na jednu z pasažérek server Independent.

„Naprosto šílený zážitek. Nejdřív máme zpoždění, protože nemáte letušku. Pak konečně nastoupíme a čekáme skoro tři hodiny v rozpáleném letadle ve 43 stupních. Teď míříme zpátky k odletové bráně, protože lidé omdlévají,“ napsala na Twitter Krista Garvinová, mimo jiné zaměstnankyně americké stanice Fox News.

Po evakuaci několika cestujících dostali ostatní na vybranou, zda chtějí v letadle počkat nebo odejít a přebukovat si lety. Pilot lidem sdělil, že pokud se jim udělá špatně, mají ihned zmáčknout tlačítko na přivolání posádky. Nakonec ale podle Independentu zkolabovala i letuška a museli ji s kyslíkovou maskou vynést z paluby.

Let byl přeložen na úterní ráno a posléze znovu zrušen. „Omlouváme se našim zákazníkům za zážitek při pondělním letu z Las Vegas do Atlanty, který byl nakonec zrušen. Náš tým hledá příčinu nepříjemné teploty na palubě, oceňujeme úsilí našich zaměstnanců a záchranářů,“ okomentovala společnost.

Na palubě se strhla potyčka, letadlo muselo přistát 1100 kilometrů od cíle

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám