Hlavní obsah

Kvůli nevhodnému vtipkování o bombě na thajském letišti hrozí cestujícímu vězení

Novinky, Michael Švarc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S pouty na rukou skončil cestující, který na letišti thajského ostrova Phuket prohodil poznámku o bombě. Naneštěstí svůj vtípek směřoval k zaměstnankyni aerolinek, která upozornila kolegu, aby ihned informoval bezpečnost a šéfa letiště. Policie muže zatkla, není však zatím jasné, jaký přesně ho stihne trest.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

Šestadvacetiletý Thajec Mike Wims měl v pondělí namířeno z Phuketu do Bangkoku. Když zaměstnankyni společnosti Thai Vietjet předával u odletové brány svou letenku, poněkud nemístně prohodil, že letadlo aerolinek by mělo vybuchnout, píše server Independent.

Jitphisut Phrom-inovou mužův komentář zarazil, a tak požádala svého kolegu, aby okamžitě informoval příslušné orgány. Na letiště proto dorazila policie a muže před odletem zatkla. Wims později připustil chybu a uvedl, že mu poznámka o bombě uklouzla poté, co byl let zpožděn a jeho to rozezlilo.

Policejní šéf Col Kaken Nikrahatchai dodal, že byl pasažér obviněn kvůli falešné informaci, která mohla způsobit paniku. Není jasné, jaký konkrétní trest Wimse čeká, za tato obvinění mu může hrozit až pětileté vězení nebo pokuta do výše 200 tisíců bahtů (146 tisíc korun).

TripAdvisor varuje před thajským hotelem, který nechal poslat turistu do vězení

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám