Hlavní obsah

TripAdvisor varuje před thajským hotelem, který nechal poslat turistu do vězení

Novinky, Michael Švarc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Cestovatelský portál TripAdvisor vydal varování před thajským hotelem Sea View Hotel and Spa kvůli nedávnému incidentu s turistou, jenž si na resort stěžoval. V několika velmi negativních recenzích ubytování hanil, včetně personálu místní restaurace. Vedení se však odvolalo na thajské zákony proti pomluvě a turista strávil dvě noci ve vězení.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

Američan Wesley Barnes, jenž v Thajsku pracoval, napsal negativní hodnocení mimo jiné i na TripAdvisor, kde hotelu na ostrově Koh Chang udělil jednu hvězdičku. Podle resortu šlo o pomluvy, které velmi poškozují jeho reputaci.

Zástupcům TripAdvisoru se postup vedení hotelu ovšem nelíbí a tvrdí, že nikdo by neměl být perzekvován za to, že napíše negativní hodnocení. Na resort proto vydal kvůli incidentu upozornění. „V TripAdvisoru věříme, že každý cestovatel má nárok sdílet své zkušenosti z první ruky – dobré i špatné,“ uvedl mluvčí pro server Independent.

Turista napsal negativní recenzi na hotel. Teď mu za ni hrozí vězení

Cestování

„Uživatelé rádi sdílejí dobré zprávy ohledně svých cestovatelských či jídelních zážitků na našem serveru. Většina negativních recenzí je pak cennou službou pro podnikatele, kteří mohou díky zpětné vazbě konstruktivně zapracovat na zlepšení,“ doplnil mluvčí.

Zároveň dodal, že TripAdvisor se silně staví proti chování podobnému jako v případě thajského hotelu, který využil místní zákony, aby turistu poslal do vězení. „Tato neobvyklá skutečnost je důvodem, proč jsme podnikli kroky, kterými na tento fakt upozorňujeme další cestovatele,“ vysvětlil mluvčí s tím, že na profilu hotelu se nyní zobrazuje varování.

Nakonec se omluvil

Hotel pro list The New York Times uvedl, že ho reakce TripAdvisoru zklamala, protože je zavádějící a neposkytuje kompletní informace.

Vedení totiž proti turistovi, který se v restauraci choval nevhodně a odmítal zaplatit takzvané korkovné za vlastní lahev alkoholu, původně vůbec nechtělo užít právní cesty. Požadovalo stažení jeho klamavých recenzí, to však Barnes odmítl. Američan si mimo jiné stěžoval na manažera restaurace, který je z České republiky. Teprve poté, co opustil vězení na kauci, se omluvil. Hotel proto obvinění stáhl.

Server Independent uvádí, že zákony proti pomluvě jsou v Thajsku velmi striktní. Za jejich porušení mohou lidé až na dva roky do vězení a hrozí jim také pokuta ve výši až 200 tisíců bahtů (148 tisíc korun).

Reklama

Výběr článků

Načítám