Hlavní obsah

Kamencové jezero vyhlíží letní sezonu

Právo, koc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Správa ve světě ojedinělého Kamencového jezera v Chomutově investovala před blížící se sezonou do oprav v areálu a je připravena přivítat první návštěvníky. Musí však počkat, až otevření koupališť povolí vláda.

Foto: Profimedia.cz

Kamencové jezero je během sezony oblíbeným cílem místních i přespolních obyvatel.

Článek

Sezona na Kamencovém jezeře je zahajována běžně 1. května, letos to zřejmě bude stejně jako loni později. „Jsme každopádně připraveni, navíc se nám podařilo komfort pro návštěvníky zase o kus pozvednout,“ pochvaluje si mimosezonní opravy v areálu Věra Fryčová, ředitelka Zooparku Chomutov, pod který přírodní koupaliště spadá.

U dvou bočních mol byly instalovány schody s madlem pro snazší vstup do vody a z ní. Opravený je nástup na hlavní molo, také nájezd pro kočárky a vozíčkáře u pokladny z ulice Přemyslova a došlo i na venkovní sprchy, jejichž provoz nebyl vždy bez problémů. „Pro hosty v kempu je pak připravena úschovna kol včetně nabíječky na elektrokola,“ doplnil výčet novinek vedoucí areálu Karel Ton.

Vody bude dost

Na první pohled nejviditelnější změnou je renovace starých převlékacích kabin, které kdysi sloužily jako společná převlékárna pro muže i ženy. Nyní je z nich 38 samostatných kabinek a jedna velká šatna pro početnější skupiny, například příměstské tábory nebo sportovní kolektivy.

Kunětická hora otevře Jurkovičovu část

Tipy na výlety

Během loňské sezony se často diskutovalo o výšce vodní hladiny, která v jezeře klesla na historické minimum. Letos bude ale podle Tona vody dost. „Přes zimu přibylo přes dvacet centimetrů, takže jsme na stejné úrovni, s jakou jsme zahajovali loňskou sezonu. A ještě se plánuje dopustit dalších dvacet centimetrů z přivaděče,“ připomněl Ton.

Ceník vstupného vedení Kamencového jezera nemění. Jednotlivé vstupné bude za 50 korun, permanentní vstupenka pak za 500 korun pro děti a seniory, za 700 korun pro dospělé. Pronájem převlékacích kabin také zůstává na ceně mezi 400 až 700 korun. Je už možné rezervovat si na léto chatku.

Jakmile dá vláda koupalištím zelenou, správa jezera informaci okamžitě zveřejní na svém webu i prostřednictvím sociálních sítí.

„S otevřením budou asi spojena  jistá omezení, ale na to jsme také připraveni. U vstupů i na toaletách budou bezdotykové dávkovače dezinfekce, recepce je vybavená přepážkami, chatky i toalety budou během provozu stejně jako loni pravidelně dezinfikovány. Zaměstnanci jsou pravidelně testováni,“ ujistila Fryčová.

Na Chebském hradu se stále pracuje

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám