Hlavní obsah

Kam s dětmi v Dubaji

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dubaj je městem budoucnosti a pro dospělé má lákadel, že by byl problém je spočítat. Kam ale vyrazit, pokud cestujete s malými dětmi? I na ně v blízkovýchodní metropoli myslí. Tamější atrakce jsou navíc tak opulentní, že budou bavit i rodiče.

Foto: Taťána Kynčlová, Novinky

Dubaj nabízí obrovské množství atrakcí pro děti. Dá se říci, že jde o jeden z pilířů, o který se emirát snaží opřít úspěch u turistů.

Článek

Dubai Miracle Garden

Jedny z největších zahrad na světě jsou tím pravým místem, kde můžete pořídit nejkouzelnější fotografie svých ratolestí a ještě je přitom zabavit. Na své si tu přijde každý.

Obří rozkvetlé skulptury mají tvary zvířat, hraček i oblíbených dětských animovaných hrdinů. Najdete tu třeba celou šmoulí vesnici. Nemůže chybět kouzelný zámek, romantická zákoutí pro rodiče a ke zhlédnutí je tam i největší květinová instalace na světě, Airbus A380. Jen ten sám o sobě je porostlý více než půl milionem květin. Přidejte k tomu restaurace, stánky s občerstvením či balonky a recept na dětský úsměv od ucha k uchu je na světě.

Foto: Taťána Kynčlová, Novinky

Dubai Miracle Garden potěší malé i velké.

Chcete-li pořídit ty nejlepší fotografie, vyrazte hned na otvíračku v devět ráno, než se park začne plnit. Areál je poměrně rozlehlý, takže v něm můžete strávit příjemné dvě až tři hodiny, ale klidně i půl dne. Záleží na preferencích a aktuálních teplotách.

Ráj motýlů

Až se dostatečně pokocháte květinami, hned vedle Dubai Miracle Garden najdete Dubai Butterfly Garden, oblíbené království motýlů. Najdete zde více než 15 000 motýlů padesáti druhů volně poletujících mezi návštěvníky. Takhle nějak asi vypadají představy některých smrtelníků o rajské zahradě – zelená zákoutí plná tropických rostlin, mezi nimiž se vznášejí hejna motýlů.

Foto: Taťána Kynčlová, Novinky

Motýli jsou v dubajské zahradě doslova na dosah.

Když vydržíte stát dostatečně klidně, může se stát, že se některý z okřídlených drahokamů rozhodne usednout právě na vás. Fotit je samozřejmě dovoleno, ale nesahat!

Dubai Parks and Resorts na celý den

Místo, které by s dětmi bylo skoro hříchem vynechat, je areál Dubai Parks and Resorts. Je sice od centra města vzdálen asi 40 minut jízdy autem, ale delší cesta za zaručené nadšení dětí stojí. Můžete si přitom vybrat ze čtyř tematických parků a navštívit jen jeden, všechny, nebo kombinovat jen některé. Je ale důležité rozhodnout se před návštěvou, každý park otevírá v trochu jinou dobu a podle zvoleného počtu je ideální zakoupit vstupenky kvůli zvýhodnění ceny.

Foto: Jakub Kynčl, Novinky

Motiongate ukrývá mnoho filmových tematik ve svém nitru.

Motiongate nabízí zábavu ve stylu nejoblíbenějších hollywoodských tvůrců filmů nejen pro děti a mládež. Najdete tu atrakce a výzdobu ve stylu Krotitelů duchů, šmoulů a zombie, Kung Fu Pandy, zvířátek z Madagaskaru či Shreka. Teenagery by mohl zaujmout svět Hunger Games.

Nečekejte jednoduchou výzdobu ve stylu makety. Můžete se zde fotit s realistickými sochami či přímo vstoupit do filmových kulis, třeba Shrekovy bažinky, a projet se na atrakcích pro nejmenší děti i adrenalinových jízdách, které zamávají i s dospělými.

Legoland snad ani není třeba představovat, ikonická stavebnice je ústředním motivem více než 40 atrakcí, zabaví se zde děti od 2 do 12 let. Legoland Water Park je určen primárně dětem stejného věku, které jsou nejen fanoušky stavebnice, ale stejně tak i vody a nejrůznějších atrakcí s ní spojených.

Foto: Jakub Kynčl, Novinky

Dubaj z lega

Pokud jste fandy bollywoodských trháků plných tance a pestrých barev, najdete to pravé ve stejnojmenném parku. Indické stavby, pestrobarevní sloni v nadživotní velikosti a množství živých představení vám v hlavě bude vířit ještě dlouho po návštěvě.

Pokud chcete navštívit víc než jeden park a návštěvu si užít včetně všemožných atrakcí, vyhraďte si raději celý den.

Čistý adrenalin

Máte-li s sebou větší děti, které ocení atrakce, z nichž se průměrnému dospělému udělá zle jen při pomyšlení na ně, vyrazte do IMG Worlds of Adventure. V tomto případě se jedná o největší krytý dubajský zábavní park, což oceníte, pokud navštívíte metropoli ve čtyřicetistupňových vedrech.

Foto: Jakub Kynčl, Novinky

Horská dráha Predator. Jízda na ní trvá jen něco málo přes 20 sekund, ale stojí za to.

Zde se potkáte s všemožnou zábavou ve stylu superhrdinů od Marvelu. Nechybí Ztracené údolí obývané dinosaury, Strašidelný hotel nebo všemožné kreslené postavičky. Atrakce zde, podobně jako v dříve zmíněném parku, nejsou limitovány věkem, ale minimální výškou.

Na těch nejmírnějších atrakcích musí mít děti alespoň 105 centimetrů, ty nejadrenalinovější naopak vyžadují 140 centimetrů a více. Z bezpečnostních důvodů je stanovena i maximální výška pasažérů 195 cm.

Podmořský svět jaksepatří

Milovníci zvířecí říše si nesmí nechat ujít Dubai Aquarium & Underwater Zoo. Najdete ji v jednom z největších nákupních center světa, které mimo jiné disponuje sympatickým ledovým kluzištěm.

V tunelu s deseti miliony litrů vody můžete všude kolem sebe obdivovat podmořskou říši s více než 400 žraloky. V celém komplexu pak můžete spatřit tisíce zvířat, které zastupují zhruba 140 živočišných druhů.

Foto: Jakub Kynčl, Novinky

Dubai Aquarium & Underwater Zoo je stálicí dubajských atrakcí.

Atrakce je opět koncipována tak, aby bavila i dospělé, ale děti zde mají samozřejmě přednost. Akvária, terária i veškeré další expozice jsou vytvořeny tak, aby si dobrý výhled užily i ty nejmenší děti, které sotva stojí. Rodiče ale nutně nemusí ohýbat hřbet, pokud nechtějí, a mohou pohodlně nahlížet shora.

Spatříte zde jak ryby a paryby všemožných velikostí, tak i tučňáky, vydry, krokodýly, různé obojživelníky, hady, netopýry či ptáky. Nemohou samozřejmě chybět ani koráli, medúzy, mořští koníci a hvězdice.

Opravdoví nadšenci se mohou projet na lodi s proskleným dnem po hladině nádrže, zúčastnit se krmení, či si dokonce zaplavat se žraloky.

Zářivý barevný svět

Večer je tím pravým časem k návštěvě asi nejzářivější atrakce pro děti, Dubai Garden Glow, kterou můžete objevovat jen pár hodin denně. Brány do světa světel se otevírají pátou hodinou odpolední. Zavírací doba se pak liší podle dne v týdnu.

Foto: Taťána Kynčlová, Novinky

Dubai Garden Glow

Tma je pro tuto atrakci zcela stěžejní. Najdete tu svítící květinové zahrady v nadživotní velikosti, snad celou říši zvířat i uměleckou sekci. Děti mohou probíhat světelnými tunely a celým parkem s deseti miliony LED světýlek projíždí velmi oblíbený vláček.

V areálu se nachází i dinosauří park s ryčícími ještěry. Těžko najdete lepší způsob, jak zakončit zábavný den v Dubaji, a to nejen pro nejmenší.

Nejzářivější atrakce Dubaje má otevřeno jen pár hodin denně

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám