Hlavní obsah

Jsem bůh, křičela cestující, zatímco se snažila za letu otevřít dveře

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Vypjaté chvíle zažili cestující jednoho amerického vnitrostátního letu. Nejmenovaná pasažérka se totiž během cesty pokoušela otevřít dveře a opakovaně křičela, že je bůh. Kapitán proto vydal prostřednictvím interkomu pokyn, aby lidé na palubě ženu zastavili za každou cenu, což se jim nakonec povedlo, když ji složili na zem. Po přistání ji zatkla policie.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

K incidentu došlo během letu společnosti SkyWest ze San Francisca do Boise v Idahu. Kapitán posádku i cestující vyzval, aby ženě zabránili v manipulaci s dveřmi; jejich otevření je nicméně ve vzduchu kvůli tlaku nemožné.

„Zvedla se ze svého sedadla, začala křičet a běžela přímo ke dveřím a snažila se je otevřít. Křičela furt dokola, že je bůh,“ cituje server Independent vyjádření jednoho z cestujících Dannyho Torrese pro místní televizní kanál KVTB News.

Jednomu z pasažérů se podařilo ženu srazit na zem, kolenem jí poté zaklekl záda, aby nemohla vstát. Posléze ji plastovými pásky spoutal ruce i nohy. „Šílel jsem, vůbec jsem netušil, co se děje,“ popsal Torres bizarní situaci.

Podle jiného z cestujících Scotta T Smithe se žena od začátku nechovala úplně standardně. „Bylo to děsivé,“ uvedl Smith s tím, že neměl ponětí, kolik síly je potřeba k otevření dveří během letu.

Piloti naznačili, že by přistáli na nejbližším letišti, ale nacházeli se jen 160 kilometrů od cíle, a tak ho vyhodnotili jako nejvhodnější lokaci k přistání. Aerolinky neuvedly ženino jméno, ale vydaly prohlášení, že byla zatčena a odvedena policií k výslechu. Policejní oddělení potvrdilo, že žena je místní a prozatím setrvává ve vazbě. Celou záležitostí se bude zabývat FBI.

Cestující během šarvátky rozbili okno, letadlo muselo nouzově přistát

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám