Hlavní obsah

Japonský zámek mizí v oblacích. Vypadá, že levituje

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Za zámkem jako vystřiženým z pohádky se můžete vypravit do Japonska. Stavba Echizen Ono se totiž nachází na hoře, kterou kolem dokola několikrát do roka obklopí bílé mraky. Celý kus země pak vypadá, jako by se vznášel v oblacích. Nejčastěji k úkazu dochází od podzimu do jara při prudkých změnách teplot a při slabém větru.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Zámek v japonském Onu jakoby se vznášel na oblacíchVideo: Caters News, AP

 
Článek

Echizen Ono je druh zámku, kterému se v Japonsku říká hyraymajiro. Znamená to, že byl postaven na hoře, kolem které se rozléhá pláň. Oproti tomu typ yamajiro značí skalní hrad, kolem kterého jsou hřebeny.

Zámek v oblacích, jak se stavbě v prefektuře Fukui občas přezdívá, byl vybudován už někdy kolem roku 1575 na hoře vysoké 249 metrů. Úpravami pak prošel v druhé polovině 60. let v minulém století.

Během dlouhých let byl totiž několikrát napadnut, vyrabován a ponechán svému osudu. Spousta původních dřevěných částí tak byla stržena a nahrazena betonovou konstrukcí.

Foto: Profimedia.cz

Takto vypadá pohled od zámku většinu roku.

Kromě výše zmíněného meteorologického jevu, ke kterému dochází nanejvýš desetkrát do roka, láká oblast kolem zámku především bohatou a okouzlující krajinou. Město Ono ležící pod horou, je známé také díky vodním zřídlům. Kvalita vody je tam jedna z nejlepších v celém Japonsku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám