Hlavní obsah

Jako v tryskáči. Muži se poštěstilo být jediným cestujícím v letadle

Norský obchodník Alex Svanevik si užil let, o jakém se může většině lidí jen zdát. Byl totiž na palubě zcela sám, soukromým tryskáčem přitom necestoval. Letadlo společnosti Etihad na lince z Abú Zabí do Singapuru nicméně zůstalo z drtivé většiny neobsazené.

Foto: Profimedia.cz

Cestující měl celé letadlo společnosti Etihad pro sebe.

Článek

Soukromý let si Svanevik vychutnal na konci září a zážitek to byl podle něj neuvěřitelný. „Bylo to ze sta procent pravdivé a ze 120 procent surreální,“ okomentoval cestu, z níž si pořídil také video. Na něm lze vidět, že zbylá místa v Boeingu 787 Dreamliner, kde je 336 sedadel, byla prázdná.

Na singapurském letišti Changi posádka letadla přivítala muže jmenovitě. „Dobré ráno, pane Alexandře a vítejte v Singapuru,“ cituje hlášení server Independent. „Pilot všechna oznámení začínal s oslovením pane Alexandře,“ poznamenal Svanevik.

Ačkoli se zdá zbytečné letět několik hodin s jediným pasažérem, stroj by se na cestu podle posádky vypravil tak jako tak. Často je to buď kvůli navazujícím spojům do dalších destinací, nebo kvůli zpátečnímu letu, na který čekají další pasažéři.

K podobným situacím čas od času dochází a Svanevik tak není jediným člověkem, který si v posledních letech mohl vychutnat celé letadlo jenom pro sebe.

Jako soukromý tryskáč. V letadle pro 350 lidí letěl z Bombaje jediný pasažér

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám