Hlavní obsah

Jako soukromý tryskáč. V letadle pro 350 lidí letěl z Bombaje jediný pasažér

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Neobvyklý zážitek má za sebou cestující společnosti Emirates. Na nedávném letu z Bombaje do Dubaje byl totiž jediným pasažérem Boeingu 777, který normálně pojme přes 350 lidí. Důvodem jsou přísná vstupní kritéria z Indie do Spojených arabských emirátů, jež mají zamezit šíření mutace koronaviru.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Informaci potvrdilo podle serveru Independent letiště v Bombaji. „Letadlo společnosti Emirates odletělo do Dubaje s jediným cestujícím,“ napsal zdroj z letiště indické agentuře Asian News International.

Nejde o první případ, kdy se některému cestujícímu poštěstilo být jediným člověkem na palubě letadla, vyjma posádky. K takové situaci může dojít například při přeorganizování letů nebo při malém zájmu. Aerolinky let uskuteční i pro jediného člověka, pokud se stejně potřebují s letadlem a personálem dostat do jiné země, například kvůli obsluze dalších linek.

Spojené arabské emiráty, které byly víceméně otevřené po celou pandemii, utáhly opasky. Do země sice i nadále mohou turisté, ale ne ti, kteří v posledních 14 dnech cestovali nebo tranzitovali v Indii, Bangladéši, Pákistánu či na Srí Lance. Výjimku mají účastníci diplomatických misí, obyvatelé emirátů nebo lidé na služební cestě s platným testem.

Ženě se poštěstilo být jedinou pasažérkou velkého letadla, mohla tančit v uličce

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám