Hlavní obsah

Jaké to je cestovat s nadváhou? Plus size influencerka líčí úskalí létání

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Cestování letadlem může být často velmi nepříjemným a nekomfortním zážitkem. Své o tom ví Alicia Gilbyová, kanadská modelka a influencerka s velikostí 4XL, která vysvětlila, s jakými komplikacemi se setkává coby osoba s nadváhou. Uličkou například musí chodit otočená bokem, jídelní stoleček pak nemůže ani sklopit.

Foto: Profimedia.cz

Místa v letadle bývá často nedostatek (ilustrační foto)

Článek

Gilbyová obvykle své sledující informuje o módě, tentokrát se však na TikToku rozhodla přiblížit, v čem je pro ni létání specifické. Ve videu, které posbíralo už přes 350 tisíc zhlédnutí, například uvádí, že musí použít prodloužený bezpečnostní pás anebo sedět vedle nejmenší osoby v rodině.

„Jsem plus size osoba, samozřejmě že nemůžu sklopit stoleček,“ cituje server Daily Mail influencerku, jež dodala, že cestování letadlem je pro ni velmi nepohodlné. Mimo jiné i z důvodu, že ji područky píchají do boků. „Jsem plus size osoba, samozřejmě že uličkou musím chodit natočená bokem.“

Video, které influencerka nahrála, je míněno spíše humorně než jako stěžování si. Přesto není Gilbyová první, kdo upozorňuje na úskalí létání s nadváhou či obezitou.

Sedadla zdarma?

V minulosti na stejné téma upozorňovala další kanadská plus size modelka Jae’lynn Chaneyová. Ta uvedla, že má například problémy vejít se na toaletu, jindy si kupuje místo jednoho sedadla rovnou dvě, aby měla alespoň trochu pohodlí.

Cestující strávil celý let uvězněný na toaletě. Zaseknul se zámek

Cestování

Žena nicméně proslula i několika kontroverzními výroky, podle ní by měli lidé s nadváhou dostat zdarma tolik míst, kolik potřebují pro komfortnější let. Aerolinky by také měly refundovat letenky za tato nadpočetní sedadla, která si osoby s nadváhou rezervovaly, aby se do letadla vešly.

„Jako plus size cestovatelka jsem s partnerem bohužel zažila diskriminaci. Všichni plus size pasažéři by měli mít k dispozici extra sedadla, dvě nebo dokonce tři, a to v závislosti na své velikosti,“ uvedla Chaneyová. Vyvolala tím značně vášnivou diskuzi.

Anketa

Měli by cestující s nadváhou dostávat sedadlo navíc zdarma?
Ano, je to jejich právo
5,1 %
Ne, musí si za extra místo připlatit
92,5 %
Nemám na to názor
2,4 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 5300 čtenářů.

Cestující, kteří se nevejdou do sedačky v letadle, dostanou od amerických aerolinek vedlejší místo zdarma

Cestování

Dělejte větší sedadla, žádá úřad pro letectví americká plus size influencerka

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám