Hlavní obsah

Italské úřady znají totožnost muže, který vyryl jména do zdi Kolosea. Je z Británie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Italské úřady vypátraly muže, který minulý pátek poškodil fasádu římského Kolosea. Policie sice nezveřejnila jeho jméno, ale Karabiniéři uvedli, že jde o Brita. Server Telegraph poté napsal, že je fitness instruktorem a žije v Bristolu. Za vandalismus mu hrozí vysoká pokuta a až pětileté vězení.

Foto: Profimedia.cz

Koloseum se řadí mezi sedm novodobých divů světa.

Článek

Muž do cihel Kolosea vyryl klíči nápis „Ivan+Haley 23“, a to před zraky ostatních návštěvníků – jeden z nich, americký turista, ho také natočil. Když o nahraný záznam nejevili strážci památky zájem, umístil ho Američan na internet, kde se video stalo virálním.

Policie ve čtvrtek oznámila, že muže identifikovala skrze standardní postupy a díky porovnání fotografií. Podezřelému proto zašle dopis, v němž ho o probíhajícím vyšetřování informuje. Mužova přítelkyně obviněna nebyla, píše Independent.

Server Telegraph informoval, že jde o fitness trenéra původem z Bulharska, který žije v anglickém městě Bristol. Za vyrytí jmen do zdi Kolosea mu v případě odsouzení hrozí pokuta až 15 tisíc eur (355 tisíc) a až pětileté vězení.

Turista vyryl jména do zdi Kolosea. Může jít až na pět let do vězení

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám