Hlavní obsah

Turista vyryl jména do zdi Kolosea. Může jít až na pět let do vězení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Italský ministr kultury Gennaro Sangiuliano žádá potrestání turisty, který byl natočen, jak klíči ryje jména do fasády Kolosea. Podle ministra jde o závažný incident, který svědčí o velké nezdvořilosti. Muž by měl být za ničení jedné z nejslavnějších světových památek nalezen a náležitě potrestán.

Foto: Profimedia.cz

Koloseum, původně Flaviovský amfiteátr, je největší stavbou svého druhu na světě.

Článek

Podle italské tiskové agentury ANSA turista vyryl do zdi Kolosea své jméno a jméno snoubenky: Ivan+Haley 23. K incidentu mělo dojít minulý pátek, na nahrávku byli upozorněni policisté, hned jak se objevila na sociálních sítích, informuje CNN.

„Považuji za velmi vážné, nedůstojné a za projev velké nezdvořilosti, když turista pošpiní jedno z nejslavnějších míst na světě a historické dědictví, jen aby vyryl jméno své snoubenky,“ napsal na Twitteru ministr Sangiuliano. „Doufám, že ať to byl kdokoli, bude identifikován a potrestán podle našich zákonů,“ doplnil.

Pokud bude dosud neznámý viník nalezen, může mu hrozit pokuta nejméně 15 tisíc eur, což je přes 354 tisíc korun, nebo až pětiletý pobyt za mřížemi, informuje ANSA.

Pozor na italských silnicích, postihy za dopravní přestupky se výrazně zvýší

AutoMoto

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám