Hlavní obsah

Itálie obrací. Testy už k lyžování stačit nebudou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Itálie se rozhodla značně omezit neočkované při účasti na volnočasových aktivitách. Od 6. prosince už tak nebudou stačit k prokázání bezinfekčnosti testy, ale pouze doklad o očkování či prodělané nemoci. Kromě vstupů do divadel, kin či restaurací se nové nařízení dotkne také skiareálů.

Foto: Profimedia.cz

Testy už na svezení lanovkou stačit nebudou.

Článek

Tamní vláda o novém nařízení rozhodla těsně před startem lyžařské sezony. Některé skiareály v Dolomitech už jsou v provozu, další se měly otevřít buď o nadcházejícím víkendu, nebo právě začátkem prosince.

Platnost nařízení má být zatím do 15. ledna. Pravidlo proto ovlivní zejména ty, kteří se chtěli do Itálie vypravit na lyže ještě před Vánocemi.

Dosavadní nařízení v Itálii zohledňovalo očkování, prodělání nemoci i testy. Vláda se však ocitla pod tlakem kvůli zhoršující se situaci v Evropě, a tak se rozhodla poslední možnost vyřadit, uvádí server Guardian. „Chceme být opatrní a zachovat to, čeho jsme letos dosáhli, zachovat normální stav,“ vysvětlil premiér Mario Draghi.

Neočkovaní se tak minimálně měsíc nepodívají do kin, divadel, fitness center, nočních klubů, barů, restaurací, na stadiony a nesvezou se ani lanovkou. Kromě toho se lidé musejí bezinfekčností prokazovat například i ve veřejné dopravě, tady zatím platí i testy.

Lyžování v Itálii zatím nic nestojí v cestě. Někde už se rozjely vleky

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám