Hlavní obsah

I přes zákaz vystoupal na mayskou pyramidu. Pod ní na něj čekal rozlícený dav

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zatčením skončilo dobrodružství polského turisty, který nedbal zákazu a v mayském komplexu Chichén Itzá vystoupal na pyramidu El Castillo. Značně tím rozlítil dav stojící pod památkou, který na muže pokřikoval, jeden z přihlížejících ho měl podle serveru Yucatan Magazine praštit klackem přes hlavu.

Foto: Profimedia.cz

Výstup na pyramidu je od roku 2008 zakázán.

Článek

Polský turista jménem Pawel Tomasz byl v sobotu odpoledne zadržen přímo na vrcholu pyramidy. Dolu ho odvedli zaměstnanci komplexu. U úpatí nejslavnější mayské pyramidy už na muže pokřikoval značně pobouřený dav, což lze slyšet i na videu, které jeden z přihlížejících natočil.

Server Yucatan Magazine informuje, že byl Tomasz držen 12 hodin ve vazbě a poté musel zaplatit pokutu ve výši pěti tisíc mexických pesos, což je v přepočtu zhruba 5800 korun.

K podobnému incidentu došlo také loni v listopadu, kdy na vrchol pyramidy El Castillo vystoupala mexická turistka. Tu dav pod památkou následně obklopil, strkal do ní a někteří požadovali její obětování.

Výstup na pyramidu je od roku 2008 zakázán pod pohrůžkou pokuty či jednoročního až desetiletého pobytu za mřížemi. Chrám je zasvěcen opeřenému hadímu bohu Kukulkanovi, který je mayskou verzí aztéckého Quetzalcoatla.

Turistka vylezla na známou mayskou pyramidu. Obětujte ji, hřímal rozlícený dav

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám