Hlavní obsah

Hotel ve tvaru střeva nenabízí luxus, ale vysoce bizarní zážitek

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud by se někdy konala soutěž o nejbizarnější hotel, CasAnus nedaleko belgických Antverp by se nepochybně umístil velmi vysoko. Má tvar střeva a nabízí tak velmi nevšední zážitek pro všechny, kteří se v něm rozhodnou strávit noc. A zájemců je prý hodně, ačkoli cena není zrovna nízká.

Foto: Profimedia.cz

Netradiční hotel byste našli nedaleko Antverp.

Článek

Jednopokojový hotel byl původně pouhým uměleckým exponátem. Nachází se ve Verbeke Foundation Art Parku nedaleko Antverp a jeho autorem je nizozemský designér Joep van Lieshout. Je umístěn v blízkosti idylického jezírka, jinak v jeho dosahu nenajdete zhola nic. Možná i tento fakt láká nadšené turisty k přenocování.

„Náš výstavní prostor nemá být oázou. Jeho prezentace je nedokončená, v pohybu, nevypulírovaná, protimluvná, neharmonická, živoucí a nemonumentální, stejně jako svět zpoza jeho zdí. Nenajdete tu žádné okázalé budovy, spíše osvěžující místo, kde se můžete soustředit na umění a jemnou kritiku uměleckého světa,“ cituje server Unusual Hotels Of The World Geerta Verbekeho, jenž je společně s manželkou Carlou provozovatelem hotelu.

Levný není

A popisu interiér budovy skutečně odpovídá – je prostý, syrový a bez zbytečných příkras. Nocležníci v hotelu naleznou manželskou postel, topení, stolek s židlemi, sprchu, a to je tak nějak vše.

Foto: Profimedia.cz

Střevo ústí řitním otvorem.

Foto: Profimedia.cz

Interiér hotelu je prostý.

Přes jednoduchost místnosti je o přespání velký zájem a provozovatelé mají plno na spoustu měsíců dopředu. Jedna noc vyjde na 120 eur, což je přes tři tisíce korun. A to už je skoro jako v nějakém lepším hotelu.

Kromě milovníků bizarností je hotel ve tvaru střeva vyhledáván nadšenci do umění. Uvnitř se totiž konají také výstavy. A i ten, kdo umění nerozumí, může libovolně dlouho obdivovat tu část hotelu, která ústí v řitní otvor. Něco tak naturalistického totiž v jiných hotelích asi hned tak nenajde.

Švédský hotel celý z ledu slaví třicáté výročí

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám