Hlavní obsah

Hosty v tokijském hotelu obslouží neživý personál

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dinosaurus jako recepční a coby uklízečka chodící odpadkový koš. Japonská láska k robotickým potvůrkám je známá, v zemi proto vzniknul už druhý hotel, kde je většina personálu složená ze součástek a čipů. Nestandardní ubytovací zařízení se otevřelo v Tokiu, hosté v něm najdou devět druhů robotů. Někteří mají za úkol návštěvníky jen bavit.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Tokijském hotelu obslouží hosty robotiVideo: Reuters

 
Článek

První robotický hotel se v Japonsku otevřel už před dvěma lety a stojí v Nagasaki. Byl zařazen rovněž do Guinnessovy knihy rekordů jako první ubytovací zařízení na světě plně obsluhované chytrými stroji. Tokijský hotel stojí nedaleko zábavního parku Tokyo Disney Resort, který je oblíbeným cílem turistů. Vedení proto očekává vysokou návštěvnost.

V novém hotelu je vedle robotů také klasický personál, který má stroje primárně udržovat v chodu. Stejně jako v ubytovacím zařízení v Nagasaki, i zde očekávají, že počet lidských zaměstnanců časem klesne na nezbytné minimum, v Nagasaki živý personál v současnosti tvoří pouze sedm lidí.

Ředitel tokijského hotelu trvá na tom, že koncept robotického personálu rozšíří i do zahraničí. Pokud jde o cenu, ta začíná na 14 000 jenech, v přepočtu zhruba 3100 korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám