Hlavní obsah

Hostitel nabízí přespání ve stanu v obýváku. Za skoro dva tisíce korun

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V nabídce krátkodobých pronájmů lze občas najít lehce bizarní položky. Jistý hostitel z Londýna nabízí „romantické“ přespání ve třech stanech umístěných v obývacím pokoji svého bytu. Noc vyjde na 68 liber, což je kolem 1950 korun.

Foto: Profimedia.cz

Přespání ve stanu? Někdy to nemusí být jen pod hvězdnou oblohou.

Článek

Server Independent, který na případ upozornil, uvádí, že cena za přespání se různí i podle toho, zda jsou stany využity k rande či nikoli. Při slevě je pak nocleh i za polovinu, při měsíčním pronájmu za 1140 liber, což je přes 32 tisíc korun. Průměrný nájem celého bytu v Londýně stojí podle Independentu 2501 liber, tedy více než 71 tisíc korun.

Hosté v netradičním ubytování ve čtvrti Soho budou pravděpodobně prostory sdílet ještě s dalšími nocležníky, vzhledem k tomu, že jsou stany tři.

„Na čas strávený na tomto romantickém a pamětihodném místě nezapomenete,“ uvádí se na Airbnb, kde je ubytování inzerováno.

Navzdory tomu, že nabídka může působit bizarně, má ubytování dobré hodnocení, a to 4,45 hvězdičky. „Byt je v dobré lokalitě a dobře přístupný a hostitel reaguje rychle. Na druhou stranu jsme každý den museli využívat koupelnu mimo byt, protože jednou byla dokonce velmi špinavá,“ píše se v jedné recenzi.

I na takovou kritiku reagoval majitel smířlivě a za nepříjemnosti se omluvil. Slíbil, že na výtkách zapracuje.

Nejde o první takový případ, kdy někdo nabízí na Airbnb přespání ve stanu či na jiném neobvyklém místě. Podobné „nemovitosti“ k pronájmu bývají ale terčem negativní kritiky, a to zejména ve chvíli, kdy jsou za opravdu přemrštěné ceny.

Australan si za přespání ve stanu na zahradě účtoval na Airbnb přes 11 tisíc korun

Cestování

Odmítala opustit pronajaté ubytování. Po 575 dnech ji vypoklonkovala policie

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám