Hlavní obsah

Australan si za přespání ve stanu na zahradě účtoval na Airbnb přes 11 tisíc korun

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přijde vám kempování ve stanu jako velmi levná záležitost? Jistý hostitel z Austrálie nabízel na portálu Airbnb přespání ve stanu na vlastní zahradě, a to za poměrně astronomických 11 tisíc korun za noc. Cena se přitom navyšovala při větším počtu návštěvníků, což znamená, že tři lidé by zaplatili přes 21 tisíc. Zástupci platformy ubytování po upozornění stáhli.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Na neobvykle drahé ubytování upozornila žena známá coby Caity. Ta ho objevila pod názvem Camping Swag Under The Stars, což by se dalo přeložit jako Kempingový stan pod hvězdami - slovo swag se v australském slangu používá právě pro stan, uvádí server Independent. Zájemci mohli najít ubytování nedaleko Sydney ve Warriewoodu.

„Nejdřív jsem si myslela, že za takovou cenu to bude nějaký glamping, ale ne. Byl to obyčejný stan na něčí zahradě, co s ním asi nepohnuli několik měsíců,“ popsala žena serveru Kidspot.

Majitel nezvykle drahého ubytování vyzdvihoval útulné prostředí a nocování v obklopení hvězd. Když ho uživatelka Caity kontaktovala, aby se na vysokou cenu dotázala, reagoval vlastník tím, že je jeho pozemek velký a lidé si mohou sami vybrat, kde si stan postaví. Lákadlem jsou navíc i výhledy na oceán a do údolí.

„Myslím, že rozumná cena by byla někde kolem 80 australských dolarů (1500 korun),“ nechala se slyšet žena.

Společnost Airbnb uvedla, že ubytování ze svých stránek už stáhla. „Děkujeme naší komunitě, že nás na tento problém upozornila. Náš tým se soustředí na to, aby hostům i hostitelům zajistil pozitivní zkušenost,“ okomentovala Susan Wheeldonová, manažerka pro oblast Austrálie a Nového Zélandu.

Z pronajatého ubytování si udělali noční klub. Divoký večírek zatrhla až majitelka

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám