Hlavní obsah

Home office je passé. Exotické destinace lákají turisty k práci na pláži

Novinky, Michael Švarc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Cestovní ruch vlivem pandemie už tři čtvrtě roku chřadne. Množství exotických destinací se proto nyní snaží přilákat návštěvníky, kteří mohou pracovat na dálku, aby vyměnili stereotypní prostředí svých domovů za přímořskou idylku na pláži. Chtějí tak částečně napumpovat peníze do svých ekonomik.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

Zahraniční pracovníky láká hned několik karibských ostrovů, píše server CNN. Model je většinou ve všech stejný – země nabízejí prodloužená víza až na rok.

Ztráty příjmů z mezinárodního turismu pětkrát překonaly světovou hospodářskou krizi

Cestování

Například Anguilla nabízí tuto možnost všem, ale přednost dostanou zejména obyvatelé států s nízkým rizikem nákazy koronavirem. Poplatek za vyřízení víza vyjde ty, kteří chtějí zůstat v zemi do tří měsíců, na tisíc dolarů (23 tisíc korun), zatímco až roční vízum vyjde na dva tisíce dolarů (46 tisíc korun). Zahrnuty jsou i dva testy na covid.

Na rok do Gruzie

Prakticky totožný model nabízí také Aruba, ačkoli tentokrát je program mířen zejména na pracovníky z USA. Obyvatelé Spojených států amerických mohou na karibském ostrově strávit až 90 dní, přičemž lákadlem jsou i výhodnější ceny v hotelích a resortech. Za vízum není potřeba dávat poplatky, povinná je však rezervace v některém ubytovacím zařízení na nejméně sedm dní.

Jedním z prvních karibských ostrovů, který se snažil zahraniční pracovníky nalákat, byl Barbados. Ten v červenci oznámil, že lidem nabídne až dvanáctiměsíční pracovní vízum, aby mohli prostředí obývacího pokoje vyměnit za bělostnou písečnou pláž.

Kromě exotických destinací ale na práci mimo domov láká i Gruzie. Obyvatelé 95 světových států, včetně USA, Velké Británie či Nového Zélandu, mohou do kavkazské země přesídlit bez nutnosti žádat o vízum, strávit v ní podle serveru CNN musejí ovšem nejméně rok. Gruzie navíc koronavirovou krizi zvládla poměrně zdárně, případů zaregistrovala jen přes 4300.

Vyměňte práci z domova za pláž, láká luxusní maledivský resort

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám