Hlavní obsah

Hlavní taháky českých cestovek na zimu? Omán, Madagaskar i Emiráty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud bude růst cen energií pokračovat stávajícím tempem, zaplatí se vám měsíční dovolená v exotice částečně možná i jen tím, že opustíte v třeskuté zimě své bydliště a dům budete jen velmi základně temperovat. Pokud vás zajímá, kam budou cestovní kanceláře chtít vytáhnout do tepla ty, kterým zbudou po zaplacení záloh alespoň nějaké peníze, jste na správném místě.

Foto: Profimedia.cz

Pokud bude tuhá zima, možná bude dovolená do exotiky jedinou možností, jak se letos v zimě ohřát.

Článek

Sázku na opravdovou exotiku tentokrát předvádí cestovní kancelář Čedok, která přichází s destinací, kterou plánovala otevřít už dříve, ale koronavirová opatření tomu nebyla nakloněná. Madagaskar je totiž destinací, kam historicky přímé lety z Česka nikdy nemířily.

„Za přibližně deset hodin cesty bez mezipřistání nebo přestupů mohou Češi vystoupit v letovisku Nosy Be, které láká na ubytování hned u nádherných pláží, ale i okolní nedotčenou přírodu. Prozkoumat ostrov mohou klienti i na výletech za lemury, plavbou lodí nebo si vybrat kompletní poznávací okruhy,“ řekla Novinkám mluvčí Čedoku Kateřina Pavlíková.

Čedok bude i nadále létat přímými lety do Dominikánské republiky či na Zanzibar. Od zimního letového řádu pak také do ománského Muscatu a z bližších destinací třeba na Madeiru, kterou stále častěji turisté vyhledávají i na podzim.

Mnoho koutů Ománu

Cestovní kancelář Blue Style pro letošek sází právě na již zmíněný Omán, který je známý kvalitním koupáním, archeologickými nalezišti i mnoha přírodními krásami.

„V Ománu nabízíme v letošní zimní sezoně nejen pobytové zájezdy u moře, ale také okruh Ománem, během kterého turisté zažijí západ slunce v poušti, objeví přírodní krásy této země a odpočinou si na plážích Fazayah a Mughsail, kterým se přezdívá klenoty Indického oceánu. Navíc poznají městečko Salála i Maskat,“ uvedla tiskový mluvčí CK Blue Style Ilona Topolová.

„Naše cestovní kancelář si pro cesty do Ománu vybrala za partnera aerolinky Salam Air, které nabízejí přímé lety s mezipřistáním v Salále nebo hlavním městě Maskat. Výhodou tak je, že vždy jeden z letů (tam či nazpět) je operován s přestupem na mezistátní linku Salála – Maskat nebo naopak. Klienti tak mají v rámci okruhu již zajištěnou letenku na vnitrostátním letu,“ upřesnila Topolová s tím, že budou do Ománu létat od 21. října dvakrát týdně.

Tři muži pokořili rekord, když během pěti dní navštívili všech 50 států USA

Cestování

Bezpečná sázka na Emiráty

Cestovní kancelář Fischer neriskuje a jako svou vlajkovou loď pro tuto zimní sezonu zmiňuje Spojené arabské emiráty. Vzhledem ke zkušenostem z předchozích sezon tak vybírá destinaci, která se nezavírá ani navzdory té nejhorší možné koronavirové situaci. A podobnou jistotu mnozí turisté ocení.

„Spojené arabské emiráty jsou stálicí naší nabídky a dlouhodobě nejoblíbenější destinací našich klientů. Chceme jim nabídnout maximální flexibilitu, proto letos ještě výrazně navýšíme nabídku letů. Do Emirátů budeme létat každý den, někdy i několikrát a nabídneme přímé lety jak do Dubaje, tak i do emirátu Rás al-Chajma,“ informoval Novinky mluvčí CK Fischer Jan Bezděk.

Podle Bezděka bude Fischer létat také na Kapverdy, jak na ostov Boa Vista, tak i na Sal. I on pak dodává, že je každým rokem populárnější Omán, na který si tak letos dělají zálusk snad všechny české cestovky.

Reklama

Výběr článků

Načítám