Hlavní obsah

Francouzské letovisko přejmenuje na počest královny Alžběty II. letiště

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Francouzské letovisko Le Touquet-Paris-Plage pojmenuje po zesnulé britské královně Alžbětě II. letiště. Nepůjde jen o nahodilou poctu, městečko ležící asi hodinu od Calais je totiž velmi populární mezi Brity a panovnice ho v minulosti také navštívila, uvádí server Wales Online.

Foto: Profimedia.cz

Le Touquet-Paris-Plage je populární mezi Brity.

Článek

Obyvatelé Spojeného království městečko u kanálu La Manche navštěvovali už od 20. let minulého století. Ujala se pro něj proto přezdívka „nejvíce britské letovisko ve Francii“. Ve 30. letech se zde otevřelo také letiště, kterým do země několikrát vstoupil i někdejší král Eduard VIII.

V 50. letech se letiště stalo třetím nejfrekventovanějším v zemi, hned po letištích Paříž-Orly a Nice, v provozu zde byla pravidelná linka do Londýna. Podle Wales Online šlo o významnou bránu britských turistů do Francie. Právě z toho důvodu nyní ponese jméno po zesnulé panovnici Alžbětě II.

„Abychom uctili královnu a vzpomenuli na její návštěvu se strýcem Eduardem VIII., během níž jezdila na koni a plachtila, chceme po ní pojmenovat letiště. Po 70 sloužila své zemi s odhodláním, respektem a vytrvalostí stejně jako udržovala dobré vztahy mezi našimi zeměmi,“ uvedli zástupci městečka.

Prodejci knih na pařížských nábřežích se radují z návratu turistů

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám