Hlavní obsah

Focení s obřím krokodýlem je turistickým hitem v Austrálii

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Neotřelou turistickou atrakci mají v australském Darwinu. Ti, kteří chtějí zažít vzrušení a adrenalin, se totiž mohou nechat vyfotit s gigantickým krokodýlem mořským. Odvážlivce a obřího plaza sice odděluje průhledná klec, i tak je to výjev poměrně děsivý. Jak vidno, je o něj ovšem zájem a turisté jsou ochotni za tento zážitek zaplatit v přepočtu skoro 3000 korun, píše Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Zájemci musejí mít pro strach uděláno.

Článek

Jen v samotné fotografii ovšem atrakce, která se příznačně nazývá klec smrti, nespočívá. Zájemci si setkání ze skutečně bezprostřední vzdálenosti užijí po dobu 30 minut. Nejprve se klec nachází nad hladinou, ale postupně pod vodu klesá. Chovatelé obřího krokodýla zatím krmí, aby nesetrvával na jednom místě, ale pohyboval se.

Foto: Profimedia.cz

Zážitek vyjde na necelé 3000 korun.

V jednu chvíli mohou být v kleci dva lidé. Část je vždy nad vodou, jelikož návštěvníci jsou vybaveni pouze potápěčskými brýlemi, ale nikoli šnorchlem. Mohou proto vždy vyplavat nahoru, aby se nadechli.

„Je to skvělé. Neočekával jsem, že to bude tak úžasné. Ten krokodýl je obrovský a vy jste v podstatě hned vedle něj,“ tvrdí jeden z návštěvníků Nellie Winters. Dodává, že byl fascinován a vyděšen současně. „Měl jsem pocit, že mě chce sníst. V jednu chvíli jsem úplně zapomněl, že mám kolem sebe klec,“ uvedl.

Foto: Profimedia.cz

Krokodýl mořský dorůstá délky až šest metrů.

Třešničkou na dortu je poté fotografie, kterou si turisté odnesou. Je na nich totiž vidět, jak jsou lidé oproti krokodýlovi doslova titěrní. Krokodýl mořský je největším zástupcem svého druhu a je zároveň nejmohutnějším plazem na světě. Může dosáhnout délky i přes šest metrů a hojně se vyskytuje u pobřeží severní Austrálie.

Reklama

Výběr článků

Načítám