Hlavní obsah

Kam v březnu? Prožijte první jarní dny na pláži. Teploty rostou, ceny padají

Březen, za kamna vlezem. Tato česká pranostika vás navádí k tomu strávit březen za pecí. A my se ptáme: Není to škoda? Zvláště když exotické destinace stále hlásí perfektní podmínky pro plážovou dovolenou a cestovní kanceláře příjemné slevy. Ušetřit na jedné osobě můžete až 15 tisíc korun. A na jaro si počkat třeba na pláži na Kubě, na Jamajce nebo v Keni.

Foto: ESO travel

V Dominikánské republice prý mají nejkrásnější pláže planety. I bazény ale stojí za to.

Článek

Jaro přijde 20. března zhruba čtvrt hodinky před půlnocí. Nečekejte na něj za kamny, ale na pěkné pláži. Ty evropské jsou ještě zazimované, v Karibiku, v Africe nebo třeba v jihovýchodní Asii je sezóna pořád v plném proudu. Last minute zájezdy pořídíte za fajn ceny. Mrkněte na přehled nejzajímavějších destinací!

Jamajka láká na desetitisícové slevy

Pokud budete číst tento článek jen pár hodin od vydání, vykoukněte z okna. Chlad, holé větve stromů a možná pár nesmělých slunečních paprsků, které ale nemají sílu. A teď se zasněte. Dlouhá pláž, jednatřicet stupňů ve stínu a na obloze jen tu a tam mráček. Právě tak je v tyto dny na Jamajce. Láká vás cesta sem?

Foto: ESO travel

V Karibiku je v březnu krásně, tak pro sedět doma za pecí?

Pak v březnu neváhejte. Samostatná letenka je k mání za necelých 18 tisíc korun, týden v pěkném resortu na pláži v nejznámějším letovisku Negril pořídíte pod třicet tisíc korun. I přesto, že původně stál tenhle zájezd i o patnáct tisíc víc. Last minute sleva je v tomto případě opravdu velmi příjemná.

Mimochodem, levněji pořídíte i pobyt v jednom z nejluxusnějších hotelů v celém Karibiku, který je ověnčený cenami. Nicméně i tak za dovolenou v Round Hill zaplatíte přes 150 tisíc korun za jednoho.

Foto: ESO travel

Jak Karibik, tak pobřeží Keni poskytují ideální podmínky pro potápění a šnorchlování.

Keňa: Z pláží rovnou na safari

Jestliže vás láká dovolená v Keni, pak si připravte zhruba 35 tisíc na osobu. Právě na této částce se pohybují běžné ceny zájezdů do této exotické a pro plážovou dovolenou nepříliš tradiční země. Nicméně Keňa má i v tomto ohledu co nabídnout. Pláže, které leží na pobřeží Indického oceánu, jsou krásné a resorty na jich pořádně luxusní.

Přečtěte si o dalších prosluněných destinacích:

Asi nejznámějším letoviskem je Diani, pás luxusních hotelů na stejnojmenné pláži. Za dovolenou tady zaplatíte trochu víc, ale dočkáte se klidu a zázemí, které mnohdy předčí i to evropské. Oblíbená jsou i další místa – „golfové“ letovisko Kikambala, Malindi, o kterém se hovoří jako o letovisku vhodném pro rodiny s dětmi, nebo Bamburi na severu.

Mimochodem, v Keni je v tomto období příjemných pětadvacet stupňů a slunce se za mraky schová jen velmi výjimečně.

Foto: archiv autora

Keňské pobřeží. Konkrétně pláž Diani, na které leží několik luxusních resortů.

Dominikána: Vykoupejte se v dětské vaničce

Dětská vanička. Právě tak se občas přezdívá dominikánskému letovisku Boca Chica. Leží v zálivu Andrés, který chrání korálový útes, a díky tomu je voda neuvěřitelně klidná, příjemně prohřátá a tak akorát hluboká. Boca Chica je i proto oblíbeným místem pro rodiny s dětmi.

Foto: archiv autora

Dominikánský republika má nejen krásné pláže, ale na velmi vysoké úrovni jsou i služby.

Do tohoto spíše rodinného letoviska můžete v březnu vyrazit levněji. Ceny zájezdů jsou v last minute nabídkách nižší i o deset tisíc korun. Nezapomeňte s sebou ale přibalit kvalitní sluneční brýle a dostatek opalovacího krému. Dominikána totiž v těchto dnech hlásí dvaatřicet stupňů ve stínu a oblohu bez mráčku.

Na Kubu i za dvacet tisíc korun

O kubánském letovisku Varadero se velmi často mluví jako o turistickém státu ve státě. I přesto ale pořád drží pozici nejpopulárnějšího letoviska na Kubě. A jen tak ji nepustí.

Foto: ESO travel

Varadero je nejznámější kubánské letovisko.

Na nekonečné pláži na poloostrově Hicacos tu vedle sebe fungují luxusní hotelové resorty, kde za týdenní dovolenou utratíte desítky tisíc korun, ale i příjemné menší hotýlky pro méně náročné cestovatele. Jsou jednoduše vybavené, stojí v centru města a vlastně i v centru všeho dění a na pláž je to z nich pár desítek metrů.

Pokud vám podobný standard na dovolené stačí, protože většinu dne stejně trávíte natažení na pláži pod slunečníkem, pak vězte, že v březnu můžete na Kubu vycestovat už za necelých pětadvacet tisíc korun.

Inzertní sdělení: Vyberte si některý z last minute zájezdů!

Cestovní kancelář ESO travel, specialista na Asii, Severní, Jižní a Střední Ameriku, Tichomoří a Afriku, vybírá z nabídky last minute zájezdů:

Vyberte si z naší speciální last minute nabídky dovolenou snů!

Sledujte pravidelně naši nabídku zájezdů na poslední chvíli a žádná speciální nabídka vám neuteče!

Na Jamajce není o mnoho víc luxusnějších míst pro dovolenou. A cena zájezdu do resortu Round Hill tomu odpovídá. Luxusní hotelový komplex má 27 samostatných vil a stojí na privátním poloostrově. Pláž je soukromá, lehátka a slunečníky jsou zdarma. K dispozici dvě restaurace, dva bazény a dva bary. Užít si můžete lázeňské terapie i golf.

Čtěte dále:

Přečtěte si také o nejluxusnějších hotelech v Thajsku, o UFO lokalitách nebo o Nefritovém ostrově. Přehled všech článků najdete na hlavní stránce rubriky

Autor: Lucie Štěrbová & ESO travel

Anketa

Jak vybíráte dovolenou?
Z papírového katalogu.
11,8 %
Na internetu.
82,4 %
Přímo na pobočce.
4,4 %
Nevybírám, vybírá partner.
1,4 %
Celkem hlasovalo 68 čtenářů.

Na jaře za poznáním

Kdo nebyl na jaře v Paříži, není český turista! Právě do města nad Seinou totiž míří na jaře desetitisíce Čechů. Projdete se pod Eiffelovkou, vystoupáte k Sacre Coeur, dáte si v některém z bister kávu a croissant a… všude zní čeština!

Paříž je nejžádanější destinací v rámci autobusových zájezdů, kromě toho pak Češi na jaře létají na prodloužené eurovíkendy více na jih, případně v pozdních jarních měsících létají už za teplem k moři. A kosti si nahřívají i v termálních lázních na Slovensku a v Maďarsku.

Pokud vás láká něco méně tradičního, pak vězte, že v březnu můžete vyrazit na poznávací zájezd na Kubu, do Ománu, do Jižní Afriky, Jordánska nebo absolvovat cestu Vietnamem, Laosem a Kambodžou. Počátkem dubna startuje hlavní sezona pro poznávací zájezdy do Číny a do Spojených států.

Související články

Výběr článků

Načítám