Hlavní obsah

Eiffelova věž je znovu otevřená

Novinky, Klára Fischleinová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paříž

Po dvoudenních protestech zaměstnanců se chlouba francouzské metropole - Eiffelova věž - znovu otevřela nedočkavým turistům. Někteří z nich přišli v úterý a ve středu o příležitost si věž prohlédnout společně s jedinečným panoramatem Paříže z její vyhlídky.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Eiffelova věž v Paříži je opět v provozuVideo: Reuters

 
Článek

Štíhlou a 324 metrů vysokou Eiffelovku navštíví ročně zhruba sedm miliónů turistů. Tisíce jich propásly tuto příležitost, když byla věž v úterý a ve středu uzavřena z důvodu stávky několika set zaměstnanců, kteří se touto formou dožadovali lepších pracovních podmínek.

Kromě jiného se pracovníkům Eiffelovy věže nelíbí, že není stále dokončena rekonstrukce interiéru, která začala už v roce 2008 a měla trvat pouhý rok a půl. Dále požadovali vyšší platy.

Stávka byla ukončena jednáním, které provozní společnost Eiffelovy věže považuje za úspěšné. A tak se od čtvrtka mohou další desetitisíce turistů znovu hrnout obdivovat krásu romantické Paříže z ptačí perspektivy.

Anketa

Navštívili jste někdy Eiffelovu věž?
Ano
74,4 %
Ne
25,6 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 312 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám