Hlavní obsah

Dolní Rakousko vybízí k pohybu na nových cyklostezkách

Novinky, mšv

Začínající jaro vybízí k venkovním sportům. Pokud se chcete po dlouhé zimní pauze pořádně rozhýbat, můžete vyrazit třeba na kolo. Jen kousek za jižními hranicemi Česka, v Dolním Rakousku, se nachází cyklistický ráj. Najdete tu přes 4200 kilometrů stezek, letošní novinkou je také zhruba stokilometrová trasa kolem řeky Ybbs, která vede až k horám.

Foto: Niederösterreich-Werbung (2x)

V Dolním Rakousku se nachází 4200 kilometrů cyklostezek.

Článek

Nová cyklostezka se vine přes kopcovitou oblast Mostviertel, která návštěvníky obzvlášť na jaře okouzlí svou poetičností. Určena je především pro rodiny s dětmi. Stěžejní část trasy dlouhá 55 kilometrů vede po rovince a nenarazíte tu ani na žádná auta. Ti, kterým by první půlka stezky připadala až příliš krátká, mohou pokračovat po další mírně kopcovité části od Dunaje až po jezero Lunzer See.

Dolní Rakousko nabízí i další nové cyklotrasy. Ty delší mají opět přes 100 kilometrů, nejkratší je devítikilometrová a vede skrz několik tunelů. Traisentalská stezka je vhodná pro pohodáře a rodiny, protože vede po asfaltce a mimo silnice. Oproti tomu okružní stezka Thayarunde vede z poloviny po nezpevněných cestách.

Cyklisté si mohou udělat zastavení i v přírodě.

Kdo nechce trávit celý den na kole, může si dopřát zastaveníčko třeba na jednom z hradů či zámků, které se v blízkosti cyklostezek nacházejí, nebo i v národním parku. V některých úsecích regionu Leiser Berge lze také zvolit přepravu vlakem, například nostalgickou lokálkou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám