Hlavní obsah

Do Francie nejen na fotbal, ale i za kulinářskými zážitky

Novinky, mib

Fotbal, pivo, opečená klobása jakéhokoliv druhu. Tak takový obrázek z českých ligových stadiónů na mistrovství Evropy ve Francii nečekejte. Země galského kohouta zahájí fotbalový svátek už o víkendu. Ještě před tím ale zavítala malá ochutnávka Francie i do Prahy.

Foto: Miya Špačková

Autor průvodce Jan Šmíd, po jeho pravici kmotra knihy Chantal Poullain, po levici Antonín Panenka.

Článek

Země představila na své pražské ambasádě všechna pořádající francouzská města a jejich okolí, a to nejen pro fanoušky fotbalu. Paříž, Lille & Lens, Bordeaux, Toulouse, Marseille, Nice, Lyon & St. Etienne. Tady všude se bude hrát. A když už mezi regiony cestovat, tak nejlépe s průvodcem.

Jeden takový právě na francouzské ambasádě pokřtili. Jan Šmíd v knize s názvem Francie - co se do průvodce nevešlo, představuje úctyhodných pět stovek míst.

Foto: Miya Špačková

Francie a víno, to jde dohromady.

Kmotry knihy se stali fotbalista Antonín Panenka a rodačka z Francie, herečka Chantal Poullain.

„Zahajuji tuto slavnostní událost symbolickým výkopem míče. Přeji všem, aby je kniha i fotbal bavily jako mě. Osobně mám tři želízka v ohni na mistrovství Evropy, takže budu bedlivě sledovat. Jsem rád, že tady můžeme zakusit trochu tamní atmosféry,“ řekl Antonín Panenka. Ani jedno ze svých tří želízek v ohni ale prozradit nechtěl.

Reklama

Výběr článků

Načítám