Hlavní obsah

Dívku v letadle zesměšnili kvůli oděvu. Selhaly jsme, omluvily se aerolinky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zesměšněná, ponížená a naštvaná. Tak se podle svých slov cítila cestující amerických Alaska Airlines Sierra Steadmanová poté, co letuška nevybíravě komentovala její oblečení. Pasažérka měla takzvaný crop top, tedy krátké tílko či tričko, a mikinu s kapucí na zip. Podle letušky to bylo nedostačující. Aerolinky se následně omluvily.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Steadmanová se podle serveru Independent o nepříjemnou zkušenost podělila na sociální síti TikTok. Jedno z jejích videí mělo zhlédnout už více než pět milionů lidí.

„Když vás letuška zesměšňuje před celým letadlem a vyhrožuje vám, že vás kvůli oblečení vyhodí...,“ přiblížila dívka, k čemu mělo na palubě dojít. Doplnila, že se nikdy necítila více degradovaná, zostuzená, naštvaná či smutná. „Alaska Airlines, jděte do háje.“

Dívka rovněž tvrdí, že ji zaměstnankyně silně chytila za paži, přestože souhlasila, že si zapne mikinu, aby nebyla tolik odhalená.

V letadle ji požádali, aby se více zakryla. Aerolinky se teď kají

Cestování

„Když jsem od ní chtěla odejít, křičela na mě a čapnula mě. Oblečení stranou, nebyl žádný důvod, aby mě fyzicky a verbálně napadla a ponižovala, obzvlášť když jsem její žádost poslechla,“ doplnila Steadmanová.

Dívky se na internetu zastalo mnoho lidí. Komentovali, že obdobně jako ona se obléká mnoho jejích vrstevnic.

Situaci prošetří

Podle pravidel Alaska Airlines musejí být cestující úhledně oblečení a upravení. Zaměstnanci mohou kvůli nevhodnému oděvu případně zasáhnout, bližší specifika však dopravce na stránkách neuvádí.

Většinou však společnosti neuznávají zejména diskriminující, vulgární či rasistické nápisy a podobně.

Aerolinky se za nepříjemnou situaci omluvily, podle dívky poslala společnost omluvu její matce.

„V Alaska se snažíme poskytovat našim zákazníkům výjimečný servis. Podle toho, co jste sdílela, jsme očividně selhali,“ píše se v dopisu.

„Vy a vaše dcera byste neměly očekávat nic jiného než zacházení s respektem, soucitem a péčí. Je pro nás zklamáním, že se vám ničeho z toho od naší letušky nedostalo.“

Aerolinky následně také uvedly, že se záležitostí začnou zabývat a prošetří ji. Kvůli soukromí nebudou závěry zveřejňovat. „Můžeme vám však zaručit, že to prověříme,“ uzavřely.

Odmítla si nasadit roušku v letadle. Při zásahu policie několik minut křičela

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám