Hlavní obsah

Děsivé přistání na Lanzarote. Letadlo bezpečně dosedlo až na druhý pokus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Děsivé momenty prožívali cestující na palubě letadla, kterému se nedávno nepodařilo napoprvé přistát na kanárském ostrově Lanzarote. Stroj typu ATR 72 kvůli větru nekontrolovaně poskakoval po ranveji, načež se opět vznesl, aby přistávací manévr zopakoval.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Letadlo společnosti CanaryFly bylo podle serveru Daily Mail na cestě ze zhruba 200 kilometrů vzdáleného ostrova Gran Canaria. Incident zachytily kamery, z jejichž záznamu je patrné, jak vrtulový stroj zápasí s nárazy větru.

Jakmile se podvozek poprvé dotkl přistávací dráhy, letadlo poskočilo a jeho přední část se nejistě naklonila dolů. Následovaly další, ještě viditelnější skoky, při nichž se stroj odchýlil i od osy ranveje.

Pilot se ještě včas rozhodl přerušit přistávací manévr, načež letadlo strmě nabralo výšku. Pak obkroužilo jižní pobřeží ostrova a zahájilo druhý pokus o přistání. Ten se po pár minutách již podařil a cestující mohli bezpečně vystoupit.

Hororový start v Curychu. Airbus se v rychlosti 260 km/h nebezpečně vychýlil, pilot musel prudce brzdit

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám