Hlavní obsah

Čína má další prosklenou lávku pro odvážné. Turistům praská pod nohama

Novinky, mšv

Pokud je Čína něčím poněkud posedlá, jsou to skleněné mosty, lávky či vyhlídky. Další taková atrakce, která kromě pohledu do okolní krajiny prověří odvahu turistů, se otevřela na severu země, ve východní části pohoří Tchaj-chang. Namísto některých prosklených desek zaujme panely, které imitují praskání skla vždy, když na ně někdo stoupne.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Nový skleněný chodník na útesu v Číně je jen pro odvážnéVideo: Reuters

 
Článek

Adrenalinový zážitek ale není pro každého. I ti odvážní, kteří se sem vypraví, se mnohdy drží u skalní stěny a raději se vůbec nekoukají pod sebe.

Prosklený chodník dlouhý 266 metrů se totiž nachází v nadmořské výšce 1180 metrů a pohled skrze něj může být omračující, nikoli však vždy v tom pozitivním slova smyslu. Ti odvážní, kteří nemají strach z výšek, budou ovšem odměněni strhujícím pohledem do údolí a na nedaleké město Chan-tan.

Nejvyšší, nejdelší, neviditelný

Poslední část stezky je možná tou nejvíce adrenalinovou. Skleněné desky totiž nahrazují obrazovky, které imitují prostor pod sebou, a když na ně turisté šlápnou, sklo začne praskat.

Výjev, který je sice jen úsměvnou hříčkou, doprovází i zvuk. „Pokaždé, když někdo šlápne na panel, počítač na krok zareaguje a v místě došlapu spustí imitaci praskání skla,“ dodal jeden z pracovníků oblasti východního Tchaj-changu.

Před rokem se v Číně otevřel také nejdelší a nejvýše položený skleněný most na světě. Provázelo ho ovšem několik eskapád, jelikož se po dvou týdnech od zpřístupnění uzavřel kvůli údržbářským pracím, i když jen dočasně. Zájem turistů byl totiž tak velký, že měly úřady obavy o bezpečnost. [celá zpráva]

Zajímavostí je také skleněný most, který přirozeně splyne s okolím a je díky tomu neviditelný. Čína zkrátka podobně děsivé zážitky miluje. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám