Hlavní obsah

Chtěla ušetřit za bagáž, navlékla si šest vrstev oblečení. Aerolinku nepřechytračila

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vyhnout se poplatkům za zavazadlo překračující váhový limit chtěla 19letá Australanka Adriana Ocampová. Dívka si veškeré oblečení navlékla na sebe v celkem šesti vrstvách, což vzhledem k jejímu drobnému vzrůstu přitáhlo pozornost zaměstnanců letecké společnosti, kteří se nenechali obelstít a peníze od cestující stejně vymohli.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Ocampová cestovala se společností Jetstar z Melbourne do svého rodného Adelaide. Na letišti se dozvěděla, že její zavazadlo překračuje povolený limit a bude si za něj muset připlatit 62 dolarů, v přepočtu zhruba 900 korun. Dívka to ale chtěla vyřešit po svém, uvádí server Independent.

Oblečení vážící skoro šest kilogramů si kompletně oblékla na sebe, což přitáhlo pozornost všech kolem. „Vypadala jsem jako medvěd,“ okomentovala dívka pro South West News Service. „Jsem malá a drobná, ale vypadala jsem jako naprostý opak,“ doplnila Ocampová s tím, že myslela, že se jí tímto způsobem podaří pravidla obejít.

Celkem si na sebe dívka, která cestovala s kamarádkou, navlékla šest vrstev oblečení, věci si nacpala ještě do kapes a pod kalhoty schovala také tablet. „Každý ve frontě na nás koukal a smál se, bylo to trochu trapné,“ připouští Australanka s tím, že někteří cestující byli naštvaní, že dívky zdržují nástup.

Ocampová stejně nepochodila, ona i její kamarádka musely nakonec poplatky za nadměrná zavazadla zaplatit.

„Ačkoli se tomu dokážeme zasmát, na příruční zavazadla máme limity, aby to bylo férové pro všechny stejně,“ okomentoval mluvčí aerolinek Jetstar. „Mít přehled o tom, kolik zavazadel si cestující přinesou na palubu, znamená, že všichni budou mít na bagáž prostor a my dostojíme bezpečnostním normám,“ doplnil mluvčí.

Opilý muž se pokoušel pomočit cestující v letadle. Ta pak nemohla ze stresu usnout

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám