Hlavní obsah

Chtěla do letadla propašovat hroznýše. Je můj citový společník, tvrdila

Akční thriller Hadi v letadle se v USA málem stal skutečností. Nejmenovaná cestující se na letišti ve floridské Tampě pokusila jednoho plaza propašovat přes bezpečnostní kontrolu, a když byla odhalena, tvrdila, že je hroznýš královský jménem Bartholemew jejím emočním společníkem.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

K případu došlo v polovině prosince a informovala o něm vládní agentura TSA zabývající se bezpečností v dopravě. Fotografii rentgenu, kde je had schoulený do osmičky vidět, sdílela na Instagramu. „V batohu je had. Naším zaměstnancům na Mezinárodním letišti Tampa to nepřišlo vůbec hyssssssterické,“ uvedla agentura v nadneseném příspěvku, v němž parodovala hadí syčení.

Podle TSA byl 1,2 metru dlouhý hroznýš královský nalezen v příručním zavazadle jedné cestující, která tvrdila, že se jedná o jejího emočního společníka. Taková zvířata poskytují podporu majitelům, které trápí například různé psychické problémy. Tím se liší od asistenčních zvířat, která pomáhají třeba slepým jedincům s orientací a chůzí.

„Opravdu nemáme pochopení pro to, když jakéhokoli mazlíčka objevíme skrze rentgen. Chcete si vzít hada do letadla? Nerozčilujte se nepochopením pravidel vaší aerolinky,“ uvedla agentura TSA a doplnila, že žádná americká společnost nedovoluje převážet hady v příručním zavazadle.

Vedení letiště Tampa uvedlo, že hroznýš Bartholemew byl bez jakéhokoli zranění navrácen majitelce.

Posádka letadla musela ve vzduchu hasit požár. Na palubě vzplál laptop

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám