Hlavní obsah

Chrám Sagrada Familia je nejlepší světovou památkou, rozhodli cestovatelé

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ikonický barcelonský chrám Sagrada Familia je světově nejlepší turistickou atrakcí. Prvenství získal v rámci cen Travellers’ Choice portálu TripAdvisor, kde o pořadí rozhodují pozitivní recenze. Španělskou památku následují na dalších příčkách Koloseum v Římě, amsterdamský Dům Anny Frankové nebo Dubajská fontána.

Foto: Profimedia.cz

Sagrada Familia je dominantou Barcelony.

Článek

Sagrada Familia je symbolem Barcelony, druhého největšího španělského města. Je dílem slavného katalánského architekta Antoniho Gaudího, který navrhl také několik měšťanských domů nebo park Güell. Chrám se staví od roku 1882 a stále není dokončen, veškeré práce jsou totiž financovány z darů. „Dechberoucí, zopakoval bych si návštěvu v mžiku oka,“ píše o památce na TripAdvisoru jeden z návštěvníků.

V žebříčku dále následují zmíněné Koloseum, Dům Anny Frankové, Dubajská fontána, newyorský mrakodrap Empire State Building, francouzské muzeum Orsay, Eiffelova věž, římská fontána di Trevi, Central Park v New Yorku nebo náměstí Plaza de Espana v Seville.

Jako mahárádžův palác. Nejlepším hotelem na světě se pyšní indický Džajpur

Cestování

Do pětadvacítky nejlepších památek světa se nedostal žádný český zástupce, jsou tu nicméně světoznámé stavby či divy jako například athénská Akropole, chrám Angkor Wat, singapurské botanické zahrady, Tádž Mahal či skalní město Petra. Přírodními zástupci jsou jihoamerické vodopády Iguacu nebo Sedm kaskád na Mauriciu.

Nejlepší akvapark má Tenerife

Současně s nejlepšími památkami a turistickými atrakcemi TripAdvisor vyhlásil i nejlepší zážitky. Na špici stanula devítihodinová prohlídka havajského ostrova Oahu nazvaná Grand Circle Island, dvojkou je půldenní kurz vaření v thajském městě Čiang Mai a třetí prohlídka toho nejlepšího z Ubudu na Bali.

Anketa

Navštívili jste některou z památek v žebříčku?
1-2
42,6 %
3-5
25,7 %
6-8
10,9 %
9-10
3 %
Žádnou z nich jsem nenavštívil/a
17,8 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 1819 čtenářů.

Nejlepším akvaparkem na světě je Siam Park na Tenerife. Nejlepším kulinářským zážitkem je gastro prohlídka Reykjavíku. Nejlepším jednodenním zážitkem na lodi je výlet k Niagarským vodopádům z americké strany a nejkrásnější šnorchlování si lidé mohou užít v rámci prohlídky v San Juanu v Portoriku.

Milovníci vína pak nejlepším vinařským výletem vyhlásili Chianti Safari, projížďku po toskánských vinicích se startovním bodem ve Florencii.

Výsledky v cenách určuje algoritmus, který analyzuje tisíce uživatelských recenzí. Letos už byly vyhlášeny kategorie nejlepších pláží, destinací či hotelů.

Nejlepší pláž světa mají v Brazílii. V Evropě bodoval Island

Cestování
Nejlepší památky světa
1. Sagrada Familia, Barcelona, Španělsko
2. Koloseum, Řím, Itálie
3. Dům Anny Frankové, Amsterdam, Nizozemsko
4. Dubajská fontána, Dubaj, Spojené arabské emiráty
5. Empire State Building, New York, USA
6. Muzeum Orsay, Paříž, Francie
7. Eiffelova věž, Paříž, Francie
8. Fontána di Trevi, Řím, Itálie
9. Central Park, New York, USA
10. Plaza de Espana, Sevilla, Španělsko
Zdroj: TripAdvisor

Může se vám hodit na Firmy.cz: Pobytové a poznávací zájezdy do zahraničí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám