Hlavní obsah

Jako mahárádžův palác. Nejlepším hotelem na světě se pyšní indický Džajpur

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hotel Rambagh Palace v indickém městě Džajpur je tím nejlepším na světě. Prvenství získal v rámci cen Travellers‘ Choice portálu TripAdvisor a o jeho vítězství rozhodli sami uživatelé svým hodnocením. Druhý nejlepší hotel je Ozen Reserve Bolifushi na Maledivách, třetí pak Hotel Colline de France v brazilském Gramadu. Ve vítězné pětadvacítce se umístila i řada evropských zástupců.

Foto: Taj Hotels

Hotel se nachází v indickém Džajpuru.

Článek

Rambagh Palace má na portálu TripAdvisor plné pětihvězdičkové hodnocení, dobře si vede jak z hlediska čistoty, tak lokality, služeb i ceny. Portál uvádí, že je hotel součástí řetězce Taj Hotel Resorts and Palaces, jenž byl založen v roce 1901 a má řadu poboček nejen v Indii, ale třeba i na Maledivách, v Malajsii, USA, Africe či na Blízkém východě.

Hotel je postaven v typicky indickém stylu a pyšní se mimo jiné rozlehlými nádvořími se zahradami nebo bazény. Uživatelé TripAdvisoru se víceméně shodují, že pobyt je prvotřídním zážitkem, jedna z recenzí vyzdvihuje například prostředí restaurace i samotnou kuchyni. „Parádní podívaná, kterou musí každý zažít alespoň jednou za život,“ píše ve svém hodnocení uživatel Keshav Jumani z Nového Dillí.

Plusové body nasčítal hotel i díky lokalitě. Nachází se v Džajpuru, kterému se pro jeho fasády přezdívá růžové město. Jde o první indické město, které bylo z urbanistického hlediska pečlivě naplánováno, tvoří ho řada paláců, širokých ulic a náměstí.

Dubaj je nejoblíbenější destinací na světě

Cestování

Dalším zástupcem v žebříčku 25 nejlepších hotelů světa je kromě zmíněných hotelů na Maledivách a v Brazílii také hotel Shangri-La v Londýně, který se nachází v mrakodrapu The Shard, ikonickém „střepu“ protínajícím panorama britské metropole. Dostal se na čtvrtou příčku.

Pátý je hotel Rizt-Carlton v Hongkongu, šestý JW Marriott Marquis v Dubaji, sedmý istanbulský hotel Romance Istanbul. První desítku pak uzavírají hotely Ikos Dassia na řeckém ostrově Korfu, Ikos Andalusia ve Španělsku a Padma Resort Ubud v Indonésii.

Umístil se i český zástupce

V žebříčku ale figurují i někteří další evropští zástupci, mimo jiné Ikos Aria na řeckém ostrově Kos, Corpo Santo Lisbon Historical Hotel v Lisabonu nebo Hotel Malte – Astotel v Paříži.

Pokud člověk v nabídce přepne do kategorie ryze evropských hotelů, najde mezi nimi i jediného českého zástupce, kterým je na 21. pozici pražský Mosaic House Design Hotel. Nachází se nedaleko Karlova náměstí.

Dalšími podkategoriemi jsou například nejlepší malé hotely, kde zvítězil White House Hotel v Istanbulu, nejlepším hostincem či penzionem je The Toulson Court v britském Scarborough.

Pořadí v cenách Travellers‘ Choice určuje algoritmus, který analyzuje tisíce uživatelských recenzí na portálu. Letos už byly v rámci cen vyhlášeny také Nejlepší destinace či Nejlepší pláže.

Nejlepší pláž světa mají v Brazílii. V Evropě bodoval Island

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám