Hlavní obsah

Nejlepší pláž světa mají v Brazílii. V Evropě bodoval Island

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brazilská pláž Baia do Sancho je tou nejlepší na světě. Prvenství získala v cenách portálu TripAdvisor Travelers’ Choice už poněkolikáté. Následují pláže Eagle Beach na karibské Arubě, Cable Beach v Austrálii nebo Reynisfjara na Islandu. Dalšími evropskými plážemi v top desítce jsou Praia da Falesia v Portugalsku a Spiaggia dei Conigli na Lampeduse.

Foto: Profimedia.cz

Baia do Sancho zabodovala už poněkolikáté.

Článek

Vítězná pláž se nachází na malém brazilském souostroví Fernando de Noronha, návštěvníci na ní často vyzdvihují, že leží poněkud stranou. Cesta na Baia do Sancho vede po úzkém schodišti, což automaticky diskvalifikuje nejen starší a méně zdatné turisty, ale třeba i rodiny s kočárky. Řada návštěvníků se na TripAdvisoru však shoduje na tom, že prostředí pláže je skutečně jedinečné a okouzlující.

Na dalších příčkách následují již zmíněné pláže Eagle Beach na Arubě, Cable Beach v Austrálii nebo slavná islandská pláž s černým pískem Reynisfjara. Na páté pozici se umístila Grace Bay Beach na Turks a Caicos (souostroví u Baham), šestá je Praia da Falesia v Portugalsku. První desítku pak uzavírají Radhanagar Beach na Andamanech a Nikobarách, Spiaggia dei Conigli na italské Lampeduse, Varadero Beach na Kubě a Ka’anapali Beach na Havaji.

Celkem je však žebříček složen z 25 zástupců, mezi nimiž figuruje i řada evropských pláží. Na 15. příčce to je La Concha Beach ve španělském San Sebastianu, 17. pozici má rovněž španělská pláž Playa de Muro, 21. je Falassarna Beach na Krétě, 22. Nissi Beach na Kypru. Žebříček uzavírá laguna Balos opět na Krétě.

Nejoblíbenější destinací Dubaj

O pořadí v žebříčku rozhoduje algoritmus, který analyzuje tisíce uživatelských recenzí. Na předních příčkách se tedy v cenách Travelers’ Choice objevují nejlépe hodnocená místa.

TripAdvisor už letos vyhlásil kategorii destinací, kde zabodovala Dubaj. Za ní se umístily Bali, Londýn, Řím a Paříž. Vyhlášení čeká ještě další kategorie, jako jsou hotely, letecké společnosti nebo restaurace.

Dubaj je nejoblíbenější destinací na světě

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám