Hlavní obsah

Cestujícím se udělalo špatně ze záhadných výparů, letadlo museli evakuovat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na londýnském letišti Heathrow museli v neděli evakuovat celé letadlo British Airways poté, co se několika cestujícím udělalo zle ze záhadných výparů. Na místo dorazili záchranáři i hasiči, specialisté pak pročesali inkriminovaný letoun, ale nic nenašli. Jeden ze svědků popsal, že spolu s dalšími cestujícími hodinu a půl čekal, než mohl potenciálně zamořenou palubu opustit.

Foto: Profimedia.cz

K incidentu došlo v letadle British Airways (ilustrační foto).

Článek

K evakuaci došlo poté, co letadlo přiletělo z Barcelony. Policie potvrdila, že záchranné složky se na letiště rozjely poté, co dostaly hlášení o několika cestujících, kterým se udělalo během cesty špatně. „Po posouzení zdravotního stavu několika lidí jsme tři z nich ošetřili a propustili,“ uvedl pro Independent mluvčí londýnských záchranářů.

Po vyložení cestujících šel tým specialistů pátrat po zvýšené úrovni chemikálií na palubě, nic však neobjevil. Mluvčí British Airways uvedl, že bezpečnost pasažérů je pro společnost prioritou. Doplnil, že posádka letadla hlásila po přistání na Heathrow technický problém. „Zákazníci opustili palubu pomocí schodů, omlouváme se jim za zpoždění a nepříjemnosti,“ dodal.

Jeden z účastníků evakuace Martin Hill nicméně na sociální síti X uvedl, že společně s dalšími cestujícími čekal hodinu a půl, než mohl letadlo opustit. „Nic se nevyrovná tomu, když jste zavření v potenciálně zamořeném letadle bez jakéhokoli vysvětlení a informací,“ napsal. Později doplnil, že mohl konečně vystoupit a nakonec k žádnému chemickému úniku nedošlo.

Další z pasažérů James Cheadle potvrdil, že posádka lidem neřekla, co se děje. „Žádné vysvětlení, kromě toho, že v kokpitu detekovali výpary nebo kouř,“ napsal.

Uprchlá krysa a vydra způsobily poprask během letu

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám