Hlavní obsah

Cestující strávili 13 hodin v letadle. Skončili zpět na výchozím letišti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dlouhých 13 hodin strávili v letadle cestující společnosti Emirates, aniž by se dostali do cíle. Kvůli extrémnímu počasí a záplavám na Novém Zélandu se piloti v polovině cesty rozhodli stroj otočit a vrátit se do Dubaje. Někteří lidé na Twitteru glosovali, že ačkoli nešlo o nejdelší let v historii, pasažérům to tak muselo připadat.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Letadlo vyrazilo z Dubaje minulý pátek dopoledne. Nad Indickým oceánem však začalo docházet, že v novozélandském Aucklandu kvůli záplavám nepřistanou, stroj proto otočili a zamířili nazpět, píše server Independent.

Neobvyklé trasy si v aplikaci FlightRadar24 povšiml nadšenec do letectví Robbie Wood. „Není to už nejdelší let na světě, ale tenhle spoj z Dubaje do Aucklandu tak musel dneska působit. Vzhledem k uzavření aucklandského letiště se posádka Emirates rozhodla k návratu do Dubaje,“ napsal muž na Twitteru.

Cestující ve vzduchu strávili 13,5 hodiny, obvykle přitom spoj z Dubaje do Aucklandu trvá 16 hodin. Někteří lidé se podivovali, proč se piloti nerozhodli přistát na letišti v Christchurchi na Jižním ostrově Nového Zélandu. To by však pravděpodobně představovalo komplikaci pro samotnou aerolinku, která by musela pro posádku najít ubytování.

„Možná to bylo dobré rozhodnutí pro aerolinie, ale nešťastné pro cestující, kteří letěli 13 hodin jen proto, aby skončili tam, kde začali,“ napsal jeden z komentujících na Twitteru. Společnost se k cestě zatím nevyjádřila.

Z vysloužilého boeingu se stala luxusní prázdninová vila. Noc vyjde na 160 tisíc korun

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám