Hlavní obsah

Cestující se dostal do letadla s vyfocenou letenkou. Nebyla jeho

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V USA zatkli 26letého muže z Texasu, kterému se povedlo dostat do letadla s cizí letenkou. Tu si jednoduše vyfotil na telefon, když se pasažéři zrovna nedívali. Američan hned po nástupu zamířil na toalety, kde strávil poměrně dlouhou dobu - vyčkával na start. Vzhledem k plné kapacitě však posádka jeho trik brzy prokoukla.

Foto: Profimedia.cz

K incidentu došlo u Delta Air Lines (ilustrační foto).

Článek

Wicliff Yves Fleurizard čelí obvinění z jízdy načerno, aktuálně je držen ve vazbě a čeká na soud v Utahu. Ukázalo se, že muž si vyfotil několik letenek ostatních cestujících, na jednu z nich poté proniknul do letadla společnosti Delta Air Lines mířící ze Salt Lake City do Austinu.

Po nástupu se muž ukryl na toaletách a vyčkával, až se uzavřou dveře letadla. Teprve poté svou skrýš opustil a vydal se do zadní části letadla, kde se schoval na druhých záchodech, informuje server Independent. Když opět vyšel ven, povšimla si ho posádka, která chtěla muži pomoci najít jeho místo.

Fleurizard tvrdil, že sedí na místě 21F, ale posádka ověřila, že na tomto sedadle už je jiný cestující a v letadle nezbývá jediné volné místo. Ačkoli už bylo letadlo na cestě k ranveji, piloti byli nuceni stroj otočit a vrátit se k terminálu, kde si pro černého pasažéra přišla ostraha.

Potřeboval za rodinou

U výslechu Američan uvedl, že vyrazil do Utahu jezdit na snowboardu a při zpáteční cestě měl využít takzvaný „buddy pass“ od svého kamaráda, jenž pracuje pro Southwest Airlines. Jde o letenku či doklad, které mohou zaměstnanci aerolinek sdílet s rodinou či přáteli, kteří tak mohou letět za nižší cenu. Fleurizard se s lístkem pokoušel dostat do dvou letadel, obě však byla plná, tak se uchýlil k podvodu.

Muž doplnil, že se „pouze snažil dostat domů za rodinou“. Později uznal, že udělal chybu.

„Delta Air Lines spolupracují s policií a federálními agenty, aby pomohly vyšetřit případ cestujícího bez platné letenky, který byl 17. března vyveden před startem v Salt Lake City,“ uvedla k případu společnost.

V tuto chvíli není jasné, jak se muži podařilo obelstít zaměstnance u odletové brány. K letence se totiž většinou musí předkládat i doklad, ať už pas, či občanský průkaz, aby se ověřila totožnost cestujícího.

Mladík se uprostřed letu dobýval do kokpitu. Hrozí mu až 20 let za mřížemi

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám