Hlavní obsah

Mladík se uprostřed letu dobýval do kokpitu. Hrozí mu až 20 let za mřížemi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Obvinění za rušení klidného letu čelí 19letý cestující Alaska Airlines Nathan Jones. Ten se začátkem března na cestě ze San Diega do Washingtonu dobýval do kokpitu, zaměstnancům odvětil, že je prý zkoušel. Zarážející je na případu především to, že mladík studuje na pilota, a tak by měl ctít pravidla bezpečnosti. Později ho ale museli pro jistotu spoutat.

Foto: Profimedia.cz

K incidentu došlo u společnosti Alaska Airlines.

Článek

K incidentu došlo 3. března, oznámení podal k soudu Thomas Pattinson, který pracuje jako takzvaný letecký maršál - jde o utajené příslušníky bezpečnostních složek, kteří po útocích z 11. září dohlížejí na hladký průběh cesty.

Podle dokumentů se 19letý Jones během pětihodinového letu několikrát pokoušel dostat do kokpitu, prý tím zkoušel reakci posádky. Ta musela nakonec přikročit k tomu, že mladíka nechala plastovými páskami spoutat a po zbytek letu byl pod přísným dohledem. Zaměstnanci také jídelním vozíkem zablokovali vstup do kokpitu.

Jones dostal podle serveru Independent zákaz létání s Alaska Airlines, společnost uvedla, že cestující působil zmateně, nechoval se však násilně. Mladíkův advokát Robert Lee Jenkins proto požádal o psychologický posudek.

„Ta nařčení se vůbec neshodují s tím, jaký život můj klient žil. Je to mladý muž bez jakýchkoli kriminálních záznamů. V tuhle chvíli nás proto zneklidňuje jeho duševní zdraví,“ okomentoval právní zástupce a dodal, že věří, že bude Jones obvinění zproštěn.

Terapeutka Anne Zalewski uvedla, že mladík ve vazbě vykazuje příznaky závažné mentální poruchy a potřebuje nemocniční péči. Pokud by byl nakonec mladík uznán vinným, hrozí mu až 20 let ve vězení.

Opilého cestujícího vykázali z letadla a po vyvedení se snažil prchnout. Vězení ale neuteče

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám