Hlavní obsah

Cestující močil v letadle na dveře. S aerolinkami už si nezalétá

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Doživotní zákaz cestování s polskou společností LOT dostal pasažér, který si během letu z New Yorku do Varšavy stáhl kalhoty a pomočil dveře. Podle aerolinek byl pod vlivem alkoholu, dopravce však odmítl podobné chování tolerovat a označil ho za nepřijatelné.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

K incidentu došlo minulý týden. Jako první o něm informoval prostřednictvím Twitteru Krzystof Moczulski, jeden z cestujících na palubě. „Jak se dostanu na blacklist aerolinek, abych s nimi už nikdy nemohl letět?“ vznesl muž řečnickou otázku. „Opít se, sundat si kalhoty a pomočit dveře letadla zevnitř,“ doplnil s tím, že ve skutečnosti popisuje událost, k níž při letu z New Yorku do Varšavy opravdu došlo.

„Takový byl osud jednoho z cestujících, který s námi letěl dreamlinerem ze Spojených států do Varšavy,“ upřesnil Moczulski. Později uvedl, že let nebyl nijak ohrožen.

Incident serveru Independent potvrdily i samotné aerolinky LOT. „Situace, kdy pasažér pomočí dveře, je absolutně nepřijatelná, takže jsme se rozhodli ho umístit na černou listinu, což mu po zbytek života zabrání v cestování s naší společností,“ uvedl mluvčí.

Doplnil, že k podobným situacím značně přispívá nadměrná konzumace alkoholu. „Chceme upozornit na to, že alkohol vypitý během letu působí na naše tělo jinak než v běžných podmínkách. Je to kvůli tlaku a velmi nízké vlhkosti,“ okomentovaly aerolinky. Podobné chování odmítají tolerovat, protože je pro ně bezpečnost posádky a cestujících prioritou.

Cestující plivla na letušku. Museli ji připoutat k sedadlu

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám