Hlavní obsah

Cestující měl najít v jídle švába. Podle aerolinek šlo o zázvor

Jídlo v letadle obvykle nepatří mezi vrchol gastronomie. Své o tom ví Ind Nikul Solanki, který při cestě se společností Vistara z Bombaje do Bangkoku objevil ve svém pokrmu něco, co připomínalo švába. Aerolinky se brání tím, že jídlo nechaly zanalyzovat v laboratoři, kde z testů vyplynulo, že nejde o hmyz, ale o restovaný zázvor.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Solanki na lince z Bombaje do Bangkoku cestoval na konci srpna, o svůj gastronomický zážitek se však podělil až v polovině října, kdy na Twitter umístil fotografii inkriminovaného jídla. Na té je v rýžovém pokrmu vidět něco, co skutečně připomíná hmyz. „Malý šváb v jídle u Air Vistara,“ okomentoval snímek pasažér.

Dopravce s tímto tvrzením nesouhlasil, jídlo prý nechal prověřit. „Rádi bychom pročistili vzduch. Vzorek jídla byl poslán do laboratoře a zevrubně otestován. Na základě výsledků můžeme potvrdit, že v pokrmu nebyl objeven žádný cizí objekt či hmyz,“ cituje server Independent prohlášení aerolinek.

„Zmiňovaný objekt byl vyhodnocen pod mikroskopem a zjistilo se, že jde o kus restovaného zázvoru.“

Společnost doplnila, že se za každé situace ujišťuje, aby nabídla nejvyšší standardy, co se týče bezpečnosti i služeb. Solanki však uvedl, že aerolinkám nevěří, a požaduje po nich původní zprávu z laboratoře, která by jejich tvrzení potvrdila.

Letadlo se muselo vrátit na letiště kvůli silnému zápachu na palubě

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám