Hlavní obsah

Letadlo se muselo vrátit na letiště kvůli silnému zápachu na palubě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Let společnosti American Airlines z Miami na Barbados skončil dřív, než skutečně začal. Krátce po vzletu se musel stroj vrátit na letiště, protože se palubou šířil silný chemický zápach vycházející ze zavazadla jednoho z pasažérů. Po přistání byli cestující evakuováni a posádka skončila kvůli nevolnosti v nemocnici.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Letadlo, které minulou středu mířilo na karibský Barbados, se nacházelo zrovna mezi Bahamami a souostrovím Turks a Caicos. Piloti byli nuceni stroj kvůli silnému zápachu otočit a vrátit se zpět do Miami, informuje server Independent.

„Letadlo bezpečně přistálo bez jakéhokoli problému a pasažéři vystoupili,“ okomentovala společnost let. Přesto posádka hned po dosednutí zamířila do nedaleké nemocnice, některým členům bylo totiž z chemických výparů nevolno.

Cestující z letadla evakuovali hasiči, kteří stroj také prohledali. Není známo, co zápach způsobilo, vycházel však z příručního zavazadla některého z pasažérů.

K podobnému incidentu došlo letos v lednu, kdy dvě letušky Alaska Airlines skončily v nemocnici kvůli chemickému zápachu, který se šířil z úložného prostoru na palubě.

Letadlu při vzletu odpadlo stokilové kolo

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám