Hlavní obsah

Cestování, nebo sex? Třetina Britů a Američanů by raději někam vyrazila

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vzdali byste se na rok sexu, kdybyste mohli okamžitě vyrazit do zahraničí? Tak zněla otázka v průzkumu, jenž se nedávno uskutečnil v USA a ve Spojeném království. Vyšlo najevo, že až 38 procent Američanů by se raději obešlo bez pohlavního styku, u Britů je to ještě o dvě procenta více. Hlad po nových dobrodružstvích je po roce pandemie evidentně už velký.

Foto: Profimedia.cz

Cestování už značné části lidí chybí.

Článek

V průzkumu iniciovaném společností Trivago, do nějž se začátkem ledna zapojily dva tisíce Britů a Američanů, vyšlo rovněž najevo, že jeden z pěti respondentů by se rozešel i se svým partnerem, kdyby měl možnost opět vyrazit na cesty. Čtvrtina oslovených by pak vyměnila všechny své úspory a až polovina Američanů by se vzdala práce, uvádí server USA Today.

Jen pouhá myšlenka na výlety a dovolené po skončení pandemie dělá dobře více než polovině oslovených. Čtyři z pěti respondentů uvedli, že je cestování zásadní součástí kvalitního života, dvě třetiny budou po návratu světa do normálního stavu cestovat více než obvykle, aby vše dohnali.

Více než polovina oslovených také uvedla, že si během pandemie našla nového koníčka. Asi dvě třetiny si pak vyberou dovolenou, která se bude k novému hobby vázat.

Časté cestování činí lidi šťastnějšími, uvádí studie

Cestování

Průzkum se nezabýval pouze cestováním do zahraničí. Odhalil, že až čtvrtina dotazovaných Američanů a třetina Britů plánuje po pandemii vyrazit za svými blízkými, ať už rodinou, či přáteli, a prožít s nimi nějaký čas, o který byli kvůli covidu-19 ochuzeni.

Počet seniorů, kteří toto uvedli, byl v průzkumu ještě vyšší – 35 procent Američanů a 47 procent Britů.

Anketa

Co byste si vybrali raději?
Cestování, i pokud by to znamenalo rok bez sexu
46,4 %
Sex, i pokud by to znamenalo rok bez cestování
53,6 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 179 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám