Hlavní obsah

Zázračně přežil srážku s vlakem na Karlovarsku. Policie teď po muži pátrá

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejdek

Případ jako z jiné planety řeší v těchto dnech policisté na Karlovarsku. Ve středu 14. prosince krátce před druhou hodinou odpoledne totiž v Lidické ulici v Nejdku vstoupil muž neznámé totožnosti do kolejiště. A to zrovna ve chvíli, kdy tudy projížděl osobní vlak z Karlových Varů. Ten jej i přes snahu zabrzdit srazil na silnici. Muž ale překvapivě po chvíli vstal a odešel neznámo kam.

Foto: Envato elements

Ilustrační foto

Článek

Podle karlovarského krajského policejního mluvčího Jakuba Kopřivy k případu došlo ve směru k Nádražní ulici, konkrétně poblíž železničního přejezdu. Navíc muž vstoupil do kolejiště v době výstrahy dvěma červenými střídavě přerušovanými světly signálu přejezdového zabezpečovacího zařízení.

„V té době přijížděl od Karlových Varů směrem na Nejdek osobní vlak. I přes spuštěnou rychlobrzdu následně došlo ke střetu vlaku s chodcem, který byl po nárazu odhozen na komunikaci mimo kolejiště,“ popisoval policejní mluvčí. „Po střetu se muž dosud neznámé totožnosti po chvíli zvedl a z místa odešel,“ dodal Kopřiva.

Po muži poté pátralo několik policejních hlídek v Nejdku a okolí, ovšem bez úspěchu.

Policie už dva měsíce marně pátrá po totožnosti ženy, kterou srazil vlak

Krimi

„V době, kdy došlo ke střetu, se ve vlaku nacházely asi tři desítky osob, naštěstí nedošlo k žádnému zranění,“ poznamenal policejní mluvčí. „Strojvedoucí se podrobil orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu, která vyšla s negativním výsledkem,“ doplnil.

V souvislosti s tímto případem se policie obrací na veřejnost. „Pokud někdo viděl srážku vlaku s mužem, ať předá policistům informace prostřednictvím bezplatné tísňové linky 158,“ vyzývá policie a stejně tak se obrací na muže samotného, aby se policii ozval nebo přišel na jakékoliv policejní oddělení. „Jakékoliv další informace k této události je taktéž možné sdělit policistům na kterémkoliv obvodním oddělení,“ uzavřel Kopřiva s tím, že policie muže hledá hlavně proto, aby měla jistotu, že je v pořádku.

Strojvůdce v České Třebové si před srážkou vlaků zachránil život skokem z mašiny

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám