Hlavní obsah

Blízké Dolní Rakousko láká na adventní trhy už v listopadu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Alpy už neúprosně zasypává sníh a start sezony přišel někde i s měsíčním předstihem. Dolní Rakousko sice nedisponuje tolika kilometry sjezdovek, jako například Tyrolsko, ale při jeho návštěvě nemusí jít jen o lyžování. Po celé spolkové zemi se totiž už během listopadových a prosincových víkendů konají adventní trhy, a to na zámcích, klášterech, hradech nebo i ve sklepích.

Foto: Niederösterreich Werbung/ Michael Liebert

Adventní trhy v Melku

Článek

Vánoční trhy ve Vídni jsou sice stále neokoukanou klasikou, ale nemusí být zdaleka tím jediným místem, kam letos vyrazíte. Adventem bude žít třeba celé Podunají a údolí Wachau, známé všem milovníkům vína. V něm se trhy konají například u zámku Dürstein nebo v nedalekém městečku Melk. A bez svařeného vína by to nešlo. Oblast Podunají nabízí i množství dalších památek, ať už hradů, zámků či klášterů, kde se adventní trhy konají.

Pokud ale chcete do Dolního Rakouska jen na skok, navštivte trhy na zámku Rosenburg, které mají pověst těch nejromantičtějších. Památka leží asi hodinu cesty autem od Znojma, tudíž mnohem blíž než Vídeň. Na trzích nechybí regionální prodejci, umělci, řemeslníci ani lokální speciality.

A pokud vám jde o ještě větší úsporu času, zvolte region Weinviertel, který leží hned při českých hranicích. Viniční uličky v několika městečkách, nabídnou rovněž vánoční akce, kde půjde především o víno. Zavítat můžete třeba do Retzu nebo Hadresu, který je opravdu hned za hranicemi, a najdete v něm nejdelší sklepní uličku v celém Rakousku.

Pokud vás už zláká samotná Vídeň, věnujte nějaký čas i jejímu přilehlému okolí. Třeba Mödlingu či Badenu, kde na vás čekají středověce laděné trhy s kupci a řemeslníky. Nechybí v nich ani atrakce jako kolotoče nebo jízdy v kočárech.

Může se vám hodit na službě Firmy.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám