Hlavní obsah

Beskydy jinak. Lokální stezky Po medvědích tlapkách cílí hlavně na rodiny

Novinky, mšv

Poznat Beskydy trochu jinak a třeba i s kočárky. To nabízejí lokální turistické stezky nazvané Po medvědích tlapkách, které návštěvníky zavedou k nejkrásnějším výhledům, vodopádům či skalám. Díky minimálnímu převýšení cílí projekt především na rodiny s dětmi, které mohou při cestě i soutěžit o hodnotné ceny.

Foto: Spolek Beskydhost

Projekt Po medvědích tlapkách nabízí šest různých tras.

Článek

Stezky Po medvědích tlapkách se nacházejí v okolí vesnic Ostravice, Malenovice, Nová Ves a Čeladná. Na rozdíl od klasických značených tras Klubu českých turistů slibují výlet na místa, na která by lidé jen tak nenarazili.

Podle předsedy spolku Beskydhost Víta Březiny je projekt primárně určen rodinám s dětmi, ale na své si přijdou všechny věkové kategorie.

V Krkonoších sází na naučné stezky

Cestování

Pro turisty je v Beskydech připraveno celkem šest různě dlouhých tras, každá z nich má jiného zvířecího maskota a nabízí trochu jiné zážitky.

„Barevně odlišené značení nenáročných tras a šest druhů lesních zvířátek se postarají o to, abyste navštívili ta nejzajímavější místa pod nejvyššími vrcholy Beskyd,“ vysvětluje Březina.

Soutěží se o pobyty i vstupy

Kromě medvěda se návštěvníci setkají také s jezevcem, liškou či zajícem. Například s hlavním zvířecím maskotem se vypraví na jednu z náročnějších tras, která vede kolem Satinských vodopádů. Těžší trasy mají i své zkrácené verze vhodné pro kočárky a s menším převýšením.

„Na cedulích se dozvíte zajímavosti ze života zvířat, můžete sbírat razítka, za která dostanete suvenýry, a dokonce soutěžit o hodnotné ceny,“ doplnil Březina s tím, že vyhrát lze například pobyt v hotelu či penzionu, vouchery na pivo, zmrzlinu nebo i degustační večeři, ale také různé vstupy na wellness či do lanového parku.

Trasy kromě jiného lákají na množství záchytných bodů, hospůdky a restaurace, kde se mohou výletníci občerstvit a načerpat síly pro další etapu cesty.

Česko-rakouská stezka po hradech a zámcích se dočká rozšíření

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám