Hlavní obsah

Bělehrad má novou fontánu, má se stát turistickou atrakcí

Srbská metropole Bělehrad má novou fontánu, která se může pochlubit 350 tryskami, průměrem 32 metrů a barevnými efekty. Vodní show navíc doprovází hudba. Úřady věří, že dílo, které přišlo na 1,8 miliónu eur (47,4 miliónu Kč), přiláká turisty. Někteří obyvatelé Bělehradu si ale z projektu dělají legraci na sociálních sítích. Informoval o tom zpravodajský web Balkan Insight.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Zpívající fontána v Bělehradě má 350 trysekVideo: AP

 
Článek

Bělehradská radnice na webu města uvádí, že fontána na kruhovém náměstí Slavija, které je jedním z nejrušnějších dopravních uzlů města, je největším dílem svého druhu v jihovýchodní Evropě. „Města a velkoměsta, která žijí z turismu, mají své atrakce. Toto bude jednou z atrakcí Bělehradu. Lidé kvůli ní budou naše město navštěvovat,” řekl manažer města Goran Vesić při pondělním testování nové fontány.

Na sociálních sítích si však dělali mnozí z nové atrakce legraci. Zatímco někteří byli pohoršeni vysokými náklady, jiní žertovali, že fontána vypadá, jako by měla sloužit ke komunikaci s mimozemšťany. Na 1. července už obyvatelé města naplánovali u fontány večírek, 10. července se u ní bude konat protivládní demonstrace

Foto: Profimedia.cz

Někteří si z fontány dělají srandu.

Jakou hudbu bude fontána hrát, je zatím ve fázi rozhodování. Na výběr hudby dohlíží speciální hudební komise. Už je však jisté, že repertoár fontány bude zahrnovat písně o Bělehradu a díla operního pěvce Luciana Pavarottiho.

Reklama

Výběr článků

Načítám