Hlavní obsah

Bangkok je nejpřeceňovanější světovou metropolí, uvádí studie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Thajské hlavní město Bangkok je z hlediska cestovního ruchu nejpřeceňovanější metropolí na světě. Vyplývá to ze studie, kterou si nechal vypracovat britský portál kingcasinobonus.uk na základě recenzí na různých cestovatelských webech. U Bangkoku je podle analýzy až 16,6procentní pravděpodobnost, že budou turisté návštěvou zklamaní.

Foto: Profimedia.cz

Bangkok je podle studie nejpřeceňovanější světovou metropolí.

Článek

Místem, které přijde cestovatelům v Bangkoku nejpřeceňovanější, je Khaosan Road. Jde o ulici, která proslula množstvím bister, podniků či levných ubytování, díky čemuž se místu někdy přezdívá ráj batůžkářů, informuje Independent.

Na druhém místě skončilo turecké letovisko Antalya, kde je míra zklamání turistů 16,5 procenta. Třetí je s 15,8 procenta Singapur. V žebříčku nejpřeceňovanějších světových metropolí dále figurují Mnichov, Rimini, Miami, Bombaj, Londýn, Paříž či Tokio. Například v Londýně byli turisté nejčastěji zklamaní z vyhlídkového kola London Eye, v Paříži zase z bohémské čtvrti Montmartre.

Žebříček je sestaven na základě dat z webů, jako je například TripAdvisor, přičemž autoři studie pátrali po hodnoceních, v nichž se objevovala slovní spojení jako „velké zklamání“ nebo „ne tak hezké, jak jsem očekával/a“.

Obdobnou studii v loňském roce publikovala společnost Radical Storage, kde se nejpřeceňovanějším městem stalo Orlando na Floridě. Klinická psycholožka Irene S. Levinová k tomu uvedla, že lidé se při cestování často snaží uniknout problémům z domova, což ale nelze. To může vést k tomu, že si turisté návštěvu daného místa neužijí na maximum, protože mají plnou hlavu starostí.

Budapešť je nejvíce podceňovanou metropolí světa, uvádí studie

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám