Hlavní obsah

Bali se otevře turistům z celého světa. Karanténa ale neskončí

Indonéský ostrov Bali se po mnoha odkladech znovuotevře světu. Stane se tak již za pár dní, v pátek 4. února. Potvrdil to indonéský ministr turismu Sandiaga Uno, zároveň však doplnil, že zpřístupněním destinace neskončí povinná karanténa, jejíž délka je nastavená na pět až sedm dní.

Foto: Profimedia.cz

Turisté se budou moci na Bali vrátit od pátku 4. února.

Článek

Sandiaga Uno otevření populárního indonéského ostrova pro naočkované turisty potvrdil během pondělní tiskové konference. „Pokusíme se toto pravidlo implementovat od 4. února,“ cituje ministra server The Bali Sun. Podrobnosti ohledně zdravotního pojištění a víz by měly být známy v následujících dnech.

Šéf indonéského resortu pro turismus zároveň uvedl, že kromě přímého spojení s Jakartou začnou fungovat i další letecké linky, které budou moci příchozí turisté využít. V této souvislosti bude nicméně záviset na poptávce.

Překážkou by pro turisty nicméně mohl být fakt, že s otevřením destinace neskončí povinná karanténa, která je aktuálně nastavená na pět až sedm dní. „Očkovaní turisté ji budou muset podstoupit. Budou mít možnost strávit ji v pěti různých hotelech nebo na šesti lodích, které mají příslušnou certifikaci od ministerstva turismu.

Otevření hranic hlásí i další destinace v jihovýchodní Asii. Od 10. února se očkovaným turistům, včetně Čechů, zpřístupní Filipíny. Země tím chce přispět k obnově ekonomiky.

Filipíny chystají znovuotevření hranic pro očkované

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám